Autor Economia
4 Maig 2014 a 10:30

Regina Llopis reivindica el paper de la dona al món tecnològic

Ha estat la protagonista del Fòrum Dona i Lideratge

Regina Llopis

Regina Llopis // Imatge cedida pel Banc Sabadell

Regina Llopis, CEO de SME Grup AIA i doctora en Matemàtiques per la Universitat de Berkeley, ha estat la protagonista de la darrera edició del Fòrum Dona i Lideratge que organitzen conjuntament l’ESADE Alumni i Banc Sabadell.

Els àmbits tecnològic i socioeducatiu han estat el centre de la seva intervenció. D’una banda, la matemàtica ha ressaltat la importància actual de l’economia de dades i la necessitat de nous perfils professionals arrel d’aquest tipus d’economia. “Hem d’envoltar-nos d’aquests nous perfils renaixentistes que requereixen capacitats molt específiques.” Aquests professionals han de conèixer el mètode científic i la intel·ligència artificial, han de tenir capacitat d’anàlisi i síntesi, bona comunicació per seduir i han de ser hackers, creatius i artístics. “Aquest camp generarà molts llocs de treball -només als Estats Units hi ha, aproximadament, uns 800.000 llocs de treball en big data- i les dones no ens podem quedar enrere, és una molt bona oportunitat”, ha recalcat.

En l’actualitat, la presència de les dones en àmbits tecnològics, científics i matemàtics és baixa. “No hem de deixar enrere les dones en àmbits científics, tecnològics i matemàtics. Les dones hem d’aprendre a assumir riscos i creure que podem, perquè, efectivament, sí que podem.” Per liderar aquest canvi ja hi ha iniciatives com les de Goldie Blox. Es tracta de guiar les nenes que volen ser enginyeres. “És un repte molt important. Les dones han de tenir la capacitat d’accedir a aquests llocs de treball.”

El director de Tecnologia i Sistemes de Banc Sabadell, Carlos Abarca, ha tancat l’edició del Fòrum Dona i Lideratge assegurant que “persones com la Regina Llopis canviaran el món.” Assegura també que el Banc Sabadell treballa per adaptar-se als nous temps. A més, Abarca ha recalcat la importància de les persones en aquests nous camps. “Les eines són imprescindibles, però també la creativitat i la intuïció. En aquesta revolució, les dones no poden quedar al marge”, ha sentenciat.

Switch to mobile version