Autor Societat
12 Maig 2014 a 17:00

L’alcalde presideix l’ofrena floral en memòria de les víctimes del nazisme

En el marc de la celebració de l’Aplec de la Salut

Parlament de l'alcalde durant l'ofrena floral

Parlament de l’alcalde durant l’ofrena floral // Foto: Joan Murcia

Aquest matí s’ha dut a terme, en el marc de la celebració de l’Aplec de la Salut, l’ofrena floral en memòria dels sabadellencs i sabadellenques que van morir al camp d’extermini de Mauthausen així com totes les víctimes del nazisme.

L’alcalde Sabadell, Joan Carles Sánchez, ha comentat que “Baumann, Steiner i Ramoneda a casa nostra han fet esment de com la nostra societat ha de posar xarxes de contenció a l’exclusió de diferents col·lectius i diferents grups” i ha fet una valoració de la feina feta per les entitats presents a l’acte dient que “hem de tenir una actitud de no banalitzar el mal de recordar que va succeir i de teixir aquesta xarxa que fa entre tots de la convivència i la cohesió social un símbol de la ciutat de Sabadell”.

Ofrena floral

Ofrena floral // Foto: Joan Murcia

D’altra banda, també ha fet esment a la mort, ahir, de Joan Moles, “una persona que representava la gent que va donar un pas endavant en moments molt difícils de la transició, que va defensar valors, que després de deixar la política va continuar fent ciutat pel seu barri i significa el valor de la ciutat de Sabadell com a element de cohesió i de convivència”.

L’ofrena, feta al monument a les víctimes del nazisme, ha servit per llegir els acords aprovats per la Junta de Portaveus amb motiu del Dia Internacional de la commemoració anual en memòria de les víctimes de l’holocaust, llegits per representants de la Comissió de Convivència de la Taula del Poble Gitano, de la Taula de Nova Ciutadania, de la Taula LGBTI, de la Taula de Creences i Conviccions, de l’Associació Cultural Sabadell Israel i de l’Amical Mauthausen.

Switch to mobile version