Autor Entitats
10 Maig 2014 a 13:30

“La segona vida de la roba, emergència o futur?”

Els guanyadors de la Marató de reciclatge seran al Museu Tèxtil de Terrassa

Imatge cedida pel Consorci de Residus del Vallès Occidental

Imatge cedida pel Consorci de Residus del Vallès Occidental

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, juntament amb la col·laboració del Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa, exposaran els finalistes de la primera Marató de Reciclatge de Roba que es va celebrar el passat 26 d’abril a la Fira de Sabadell. La mostra s’afegeix d’aquesta manera a l’exposició “La segona vida de la roba, emergència o futur?” Fins al proper 15 de juny.

L’exposició busca augmentar la sensibilització sobre la gestió i reutilització de la roba usada. Durant l’acte de presentació dels dissenys, la Vicepresidenta del Consorci per a la Gestió de Residus i Regidora de Medi Ambient de Terrassa ha declarat que “l’objectiu de la Marató de Reciclatge de Roba és sensibilitzar sobre la necessitat de separar correctament el residu tèxtil i que no acabi a la bossa de la resta”. A l’acte també hi ha assistit la regidora de Turisme de Terrassa, Teresa Casals.

La Marató de roba es va dur a terme el passat 26 d’abril a Fira Sabadell i va resultar un èxit gràcies a la participació de 43 participants, estudiants i dissenyadors professionals, distribuïts en 22 equips. El guanyador del premi va rebre un total de 600€, mentre que el segon i tercer millor disseny es van emportar 300 i 100€ respectivament. El premi també comportava que els guanyadors i finalistes estiguessin presents en  l’exposició dels estilismes durant un mes al Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa.

Els dissenys guanyadors van ser:

1. Primer premi dotat amb 600 euros: Núria Espinach i Mady Alvarez, amb el nom d’equip NUMA i amb el dissenyContrast

2Segon premi dotat amb 300 euros: Vanessa Angel i Milena Fleischmann, amb el nom d’equip Ecochiques, i amb el disseny Mínimo a lo máximo

3. Tercer premi dotat amb 100 euros: Regina Dejiménez i Naiara Vishnu, amb el nom d’equip  Magdalenas geométrikas, i amb el disseny En las montañas con lobos

 Els finalistes van ser:

4. Fabiana Schulz Abdala i  Pablo Alvarez Lucioni amb el nom d’equip Papa Juana

5. Nerea Salazar i Zinayida Shvets Vila amb el nom d’equip CTS 2

6. Mónica Gil Cámara i Ana Belen Sánchez Beiroa amb el nom d’equip PIRU MO-DA

7. Carla Estrada Gutierrez i Pilar Fabon amb el nom d’equip Crazy needles

8. Leonor Tarradas López-Pardo, Paula Santana i Mara Orduño anmb el nom d’equip Happy Hands

9. Cecilia Bono

10. Sara Cuadrillero Senmartí

El reciclatge del tèxtil necessita millorar

El reciclatge del tèxtil encara té un llarg camí per recórrer. La fracció de residu tèxtil es considera un 5% del total dels residus municipals, segons les dades del PROGREMIC 2005-2012. Actualment els contenidors de recollida de roba recullen un total de 1.000 tones de roba.

Switch to mobile version