Autor Cultura
13 Maig 2014 a 16:30

La historieta xinesa estarà present al Saló del Còmic de Barcelona

Se celebrarà del 15 al 18 de maig

Saló del Còmic de Barcelona

La historieta xinesa tornarà a tenir un protagonisme especial en la 32ena edició del Saló Internacional del Còmic de Barcelona. Per primera vegada, la Shanghai Animation & Cartoon Association, principal motor del còmic xinès, comptarà amb estand propi i una variada representació d’autors i editors de diferents publicacions, organitzacions, segells i estudis, com el 19van Work Studio, del que prové el dibuixant Wei Chengeng. Cal recordar que la Xina va ser el país convidat al certamen fa dos anys.

Un dels noms propis que destacarà serà el de Lin Ying, que acaba de publicar una novel·la gràfica sobre Mei Lanfang, l’actor més important en la història de l’Òpera de Pequín, famós per actuar freqüentment vestit de dona. Lin Ying, guanyadora de nombrosos premis, entre els quals destaca el Golden Dragon Award rebut al 2008, és una veterana historietista que ha representat la realitat xinesa dels anys 70, 80 i 90.

En concret, estaran presents en el Saló del Còmic Sun Meijie, Assistent del President de Shanghai Soloyo Techinfo Co.; Yan Hua, Director General de Shanghai Fengxuan Comic Design Co.; Deng Tianle, Director Executiu de Shanghai Yilin A&C Culture Communication Co.; Gong Yijian, Director General de Shanghai Crystal Sky A&C Culture Communication Co.; Wei Chengeng, dibuixant; Lu Chen, Director Artístic de Shanghai Educational Press Group; Wang Hanjing, Directora d’Administració de Shanghai Animation & Cartoon Association a més de dos representants de Toonmax Exhibition Culture Communication Co., Chen Jie i Iying Jinru.

El 32 Saló Internacional del Còmic de Barcelona se celebrarà del dijous 15 al diumenge 18 de maig als Palaus número 1 i 2 de Fira de Barcelona.

Switch to mobile version