Autor Economia
4 Maig 2014 a 11:30

La Cecot ha mostrat que l’EPA reflecteix una moderació en la destrucció d’ocupació al sector privat

La patronal aposta per la potenciació de polítiques actives d’ocupació

logo cecot

Segons les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA), durant el primer trimestre de 2014 s’ha produït una baixada de l’atur de 2.300 persones, deixant una xifra total de 5.933.300 persones desocupades. També recull la caiguda de la població activa en 187.000 treballadors, que situa la taxa d’atur dues dècimes per sobre de la del quart trimestre de 2013. En un any la població activa s’ha reduït en 424.500 persones.

A criteri de la Cecot, s’han de tenir en compte els canvis metodològics introduïts per l’EPA en aquest primer trimestre de 2014 i també el fet que no incorporin l’efecte de la Setmana Santa, per tal de poder fer una valoració de l’evolució de les dades. Aquesta seria una causa que definiria la diferència amb l’escenari de millora de l’ocupació que projecten les dades de la seguretat social.

A partir d’aquí, la patronal catalana considera que cal continuar posant en marxa mecanismes de flexibilització del mercat laboral, disminuir la pressió fiscal que suporten les empreses, abaixar les cotitzacions a la seguretat social, reduir les traves burocràtiques, afavorir el crèdit, incentivar la inversió i fomentar l’activitat productiva i la iniciativa privada, que permeti mantenir i generar ocupació, perquè es produeixi una recuperació econòmica.

Cecot considera que cal acompanyar la reforma laboral amb la potenciació de polítiques actives d’ocupació, però també amb polítiques de suport a la creació i al creixement empresarial que ajudin a reactivar l’economia productiva del país i que incideixin, especialment, en l’accés al finançament per poder continuar operant.

Actualment ens trobem en un mercat de treball amb un gran desequilibri entre el perfil i formació de les persones a l’atur i els perfils i formació que es requereixen en les ofertes de feina de les empreses. En aquest punt la Cecot proposa dues vies per corregir el biaix entre oferta i demanda: d’una banda l’orientació professional de les persones que cerquen feina; i de l’altra, impulsar la formació cap a les disciplines que demanda el mercat laboral.

Switch to mobile version