Autor Cultura
29 Maig 2014 a 17:00

Isaac Borojovich presentarà les seves memòries a Sabadell

Va sobreviure als camps de concentració nazi

Isaac Borojovich

Imatge cedida per l’Ajuntament de Sabadell

L’Ajuntament de Sabadell ha preparat aquest migdia la recepció oficial d’Isaac Borojovich, supervivent dels camps de concentració nazi, que ha vingut a Sabadell acompanyat per l’escriptor, David Serrano Blanquer, professor de la Facultat de Comunicació Blanquerna, Universitat Ramon Llull.

Així mateix, l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, ha volgut agrair en nom de la ciutat el testimoniatge de la seva supervivència i els valors que transmeten les seves vivències i li ha donat un present institucional. Borojovich durant la seva joventut va ser reduït a tres getos i empresonat en sis camps de concentració fins que a l’any 1945 va ser alliberat del camp de Bergen Belsen i juntament amb la seva mare, únics supervivents de la seva família, van poder viatjar a Montevideo i refer la seva vida. Tal i com ha declarat en la visita d’aquest matí “dels milers de persones que vam compartir l’empresonament, només vam sobreviure 4 o 5 i, actualment, només en quedem dos de vius”.

Avui mateix, tindrà lloc a les 20h,  la presentació del llibre Isaac Borojovich y la memoria uruguaya de la Shoá a l’Auditori de l’Escola Pia Sabadell (carrer Escola Pia, 92) que serà presentat pel regidor de Promoció Econòmica i Sostenibilitat, Lluis Monge i que comptarà amb la presència d’Isaac Borojovich i del mateix autor del llibre, David Serrano.

Switch to mobile version