Autor Política
17 Maig 2014 a 09:45

Ernest Maragall i Gabriel Fernández parlen de Catalunya i Europa a la plaça Imperial

E. Maragall:”La primera majoria important que hem d’aconseguir, és la majoria de país

Maragall i Fernández

Foto: Joan Murcia

Més d’una cinquantena de persones es van reunir ahir a la plaça Imperial de Sabadell en l’acte central d’ERC per a les properes eleccions al Parlament Europeu en les que hi participaven Ernest Maragall, Gabriel Fernández.

L’objectiu era parlar i dialogar sobre Europa, el procés Català i com construir un nou país. El sabadellenc i nº8 a les europees per ERC Gabriel Fernández va comentar als mitjans la importància d’anar a votar, “És molt important anar a votar, és molt important la participació ja que Europa i el món estaran pendents aquesta nit de nosaltres” i va afegir “no és un assumpte intern, ja que si hi ha una baixa participació europea i una alta a Catalunya, estarem donant un missatge molt important“.

Segons Fernández, Esquerra ha fet un gran treball intern i de proposta i “això ha de ser reconegut, a més el moment que vivim també ha influït”. Pel candidat 8 a les europees, ERC té “un gran candidat com Oriol Junqueras i per Europa a Terricabras, és un luxe tenir a aquest senyor que parla 5 llengües“.

Fernández va finalitzar el seu diàleg dient que “anem cap a un país normal, i en tot país normal hi ha 2 grans partits, un gran partit de centre dreta i un gran partit de centre esquerre….i un gran partit de centre esquerra que sigui d’estricta obediència en català, i això és el que és ERC”.

Per la seva part, Ernest Maragall va donar importància a la capacitat d’establir connexions entre Catalunya i Europa, “això vol dir, afegir Catalunya a Europa i que Europa entengui el que Catalunya està construint“.

Maragall va apel·lar a la complicitat d’Europa, “Estem fent un nou país i el volem fer de dalt a baix i de baix a dalt, el volem fer amb els ciutadans i per això és imprescindible la complicitat europea“.

Espero que el 25 de maig molts ciutadans de vocació socialista recolzin, amb el seu vot, la d’una coalició que incorpori explícitament un referent de socialisme-catalanisme” en referència a les diferències que alguns excompanys socialistes tenen amb la seva formació.

Maragall finalitzava comentant que esperava que augmentés el grau de votació i que era important que augmentés amb el grau suficient, “hem d’animar als ciutadans a votar, a votar el que sigui. La primera majoria important que hem d’aconseguir, és la majoria de país“.

Switch to mobile version