Autor Política
29 Maig 2014 a 18:00

ERC i EUiA Sabadell denuncien el desallotjament del bloc de pisos de l’Obra Social de la PAHC

Hi viuen 146 persones

pah

La Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell va alertar que el fiscal i la jutgessa han decidit desallotjar de manera immediata el bloc de 40 habitatges que l’Obra Social de la PAHC va ocupar fa un any, situat al barri de Gràcia

Els grups municipals d’ERC i EUiA demanen que no s’executi el desallotjament, ja que hi viuen 146 persones que han acreditat no tenir cap alternativa ni recursos per subsistir si són expulsades d’aquesta vivenda.

Juli Fernández, candidat a l’alcaldia de Sabadell per ERC, ha comentat que “l’Ajuntament de Sabadell ha reconegut, en diverses ocasions, que no tenen capacitat per poder auxiliar aquestes persones” i ha explicat que “l’aplicació d’aquest desnonament seria un fet dramàtic que no podem assumir com a societat i, per tant, s’hauria de decidir retirar l’ordre”.

Xavi Guerrero, president de la secció local d’ERC a Sabadell, ha remarcat que el bloc ocupat és propietat de SAREB i “no ha fet absolutament res en els darrers mesos per demanar el desallotjament cautelar del bloc de pisos”. Guerrero ha demanat a l’Ajuntament que “interposi tots els mecanismes necessaris per evitar que cap de les famílies quedi al carrer si s’acaba efectuant el desnonament. Es tracta de 146 persones, 58 d’ells menors que ja de per si estan vivint una situació molt delicada. No podem deixar ningú al carrer”.

Per la seva banda, Joan Mena, regidor d’EUiA a l’Ajuntament de Sabadell, ha denunciat que “el desallotjament dels 40 habitatges del bloc del carrer de Sant Ferran de Sabadell és un nou atac del sistema als més vulnerables”.

Mena ha denunciat que “no s’aguanta en cap democràcia mantenir habitatges desocupats mentre famílies senceres queden al carrer excloses d’un dret bàsic com és l’habitatge” i ha recordat que “les famílies desnonades són víctimes de l’especulació dels últims anys i d’un model econòmic que només ha demostrat que serveix per incrementar les desigualtats”.

Switch to mobile version