Autor Economia
5 Maig 2014 a 14:00

Els terrassencs afectats pel frau filatèlic exposen les novetats del cas

Assemblea informativa al Centre Cívic President Macià

Logo de l'Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurançes de Catalunya

Logo de l’Associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurançes de Catalunya

Vuit anys després, i sense cap resposta definitiva per part del govern central es revifa el cas del frau filatèlic de Fórum, Afinsa, Arte y Naturaleza amb la proposta de solució aprovada a Aragó, País Valencià, Múrcia, Galicia, i properament també Catalunya, on s’aprovarà amb el suport de tots els partits polítics. En aquesta proposta, s’insta el govern espanyol a dirigir els afectats una oferta d’adquisició de les quantitats reconegudes com a crèdit ordinari en els respectius procediments concursals a través de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO).

Per tal d’informar d’aquesta i d’altres novetats, així com per organitzar una mobilització dels 33.000 afectats a Catalunya, bona part de Terrassa, demà, dimarts 6 de maig a les 19.00h, es celebrarà una assemblea informativa a la ciutat egarenca convocada per l’Associació de Consumidors de Bancs, Caixes i Assegurances de Catalunya (AICEC-ADICAE). L’assemblea es durà a terme al Centre Cívic President Macià (Rambla Francesc Macià, 189).

Terrassa és una de les poblacions catalanes amb més persones afectades pel frau filatèlic que sumen 33.000 a Catalunya, i 470.000 a tot l’Estat espanyol. A dia d’avui, els afectats han pogut recuperar un 10% dels seus estalvis atrapats en el cas de Fórum Filatélico i un 5% en el cas d’Afinsa. En els casos d’Arte y Naturaleza no ha estat possible la recuperació de cap percentatge a causa d’un procés concursal actualment paralitzat.

A curt termini, concretament el dissabte 10 de maig, la Plataforma Unitaria Solución Fórum-Afinsa ha convocat una manifestació a Madrid per reclamar solucions polítiques i exigir l’agilitat del procés judicial.

Switch to mobile version