Autor Societat
1 Maig 2014 a 12:00

Els embassaments del sistema Ter Llobregat reserven aigua durant els propers 6 mesos

Amb una provisió de 324 hm3

Imatge del web Consum.cat

Imatge del web Consum.cat

La comissió de desembassament del sistema Ter Llobregat, que va tenir lloc dijous passat a l’Agència Catalana de l’Aigua, ha fixat una reserva de 324 hm3 d’aigua fins el mes de sertembre, un cop finalitzi la campanya de reg i d’usos ambientals.

D’aquesta manera, els embassaments del Ter (Sau i Susqueda) reserven al voltant de 221 hm3, dels quals 96 es destinaran a l’abastament domèstic de la xarxa Ter-Llobregat i el Consorci de la Costa Brava; prop de 80 per a usos agrícoles i prop de 42 per a garantir el cabal ecològic del riu. Els embassaments del Cardener-Llobregat (la Baells, la Llosa del Cavall i Sant Ponç) alliberaran més de 103 hm3, dels quals 82 es destinaran a l’abastament urbà de la xarxa Ter-Llobregat, Aigües de Barcelona, Aigües de Manresa i Aigües de Terrassa i uns 20 hm3 per a les necessitats de reg.

Els embassaments del sistema Ter-Llobregat es troben al 84% de la seva capacitat, el que suposa 513 hm3, i amb les reserves actuals es podran satisfer totes les demandes ordinàries per a un període aproximat de 15 mesos.

També s’ha destacat la disminució en la demana registrada entre octubre de 2013 i març de 2014 en l’àmbit del sistema Ter Llobregat, que s’ha vist reduïda en un 12% en comparació amb el període de referència 2005-2007.

Finalment, la comissió ha informat que durant el 2013 s’han produït uns 10 hm3 d’aigua dessalinitzada procedents de les plantes del Llobregat i la Tordera, i que, en el que portem d’any, la producció és d’uns 5 hm3.

Switch to mobile version