Autor Cultura
29 Maig 2014 a 15:30

Els Castellers de Sabadell presenten les activitats del seu 20è aniversari

Preparen una gran celebració

20è aniversari Castellers de Sabadell Saballuts

la presidenta dels Saballuts, Núria Benítez, juntament amb Guillem Soldevila, responsable de Vamcats, i Francesc Mirallès, organitzador de les activitats d’aquest aniversari // Foto: Juan Diego Galán

Els Castellers de Sabadell han presentat aquest matí al seu local les activitats que duran a terme per commemorar el 20è aniversari de la colla. Les més importants es realitzaran el 14 de juny, però s’han preparat d’altres, així com conferències, exposicions i molt més. També s’ha fet la presentació de les Vamcats dels Castellers de Terrassa, sabates d’aquesta marca que col·labora amb la colla. La presentació ha anat a càrrec de la presidenta dels Saballuts, Núria Benítez, juntament amb Guillem Soldevila, responsable de Vamcats, i Francesc Mirallès, organitzador de les activitats d’aquest aniversari.

El 14 de juny serà un dia molt especial pels saballuts, amb activitats que es repartiran durant tota la jornada. A partir de les 11h, a la plaça Doctor Robert, es farà una Gran Gimcana Infantil, on els participants hauran de superar una sèrie de proves relacionades amb el món casteller. A la tarda, a la plaça Sant Roc, els Castellers de Sabadell portaran a terme una actuació amb la participació de Castellers de Sant Cugat i Castellers de la Vila de Gràcia.

A les 21h, a la plaça Doctor Robert, hi haurà el sopar d’aniversari, amb les colles convidades. Per últim, a partir de les 22h i al mateix lloc, es farà el Gran Concert d’Aniversari amb La Troba Kung-Fú i AlQuadrat. La Troba Kung-Fú interpretarà temes del seu últim treball.

Totes les activitats són lliures i gratuïtes.

Per commemorar aquest aniversari, l’empresa Vamcats ha dissenyat un model de la vamba independentista amb la imatge i els colors dels Castellers de Sabadell. D’aquesta manera, la colla sabadellenca es converteix en la 4a en tenir un model personalitzat d’aquesta marca de Vic. A més, el forn de pa Gotés ha elaborat un panet commemoratiu, que es podrà comprar al forn (C/ Sant Pau, 87).

Altres activitats

Deixant de banda el dia de la celebració del 20è aniversari, Castellers de Sabadell ha preparat altres activitats. El 6 de juny es farà l’Assaig de l’amic, a les 20:30h, on els castellers de la colla convidaran als seus amics a conèixer el fet casteller i on gaudiran d’un assaig dels saballuts, amb un sopar de franc i samarretes de regal.

Del 28 de juny a l’octubre, hi haurà un cicle de conferències: 20 anys fent pinya amb els Castellers de Sabadell, i del 4 de setembre a finals de novembre, al Casal Pere Quart, una exposició amb el mateix nom: un recull de fotografies que repassen els seus 20 anys i les actuacions més emblemàtiques. També es faran xerrades sobre el fet casteller i les colles del Vallès Occidental, una amb el Castells&Tuits i també una sobre com evolucionen i què viuen les colles un cop passen dels 20 anys (encara falta per confirmar les dates).

El 20 de juliol es realitzarà un Torneig de futbol 10è aniversari Al Galliner i 20è aniversari Saballuts, a l’Escola Pía, durant tot el dia.

En quant a la Festa Major de Sabadell d’aquest any, el dia 5 de setembre realitzaran els pilars d’inici a la plaça Sant Roc, i el dia 7  es farà sorteig de l’ordre d’actuació, , amb l’assistència dels caps de colla de les quatre colles participants: Capgrossos de Mataró, Castellers de Barcelona, Minyons de Terrassa i Castellers de Sabadell, i la posterior actuació (a les 12h a la mateixa plaça Sant Roc).

El cap de setmana del 25 i 26 d’octubre es celebrarà la Diada dels Castellers de Sabadell, amb activitats com un cercavila amb gegants i diables de la ciutat, un dinar de diada, un concert o el dia de la canalla.

Switch to mobile version