Autor Societat
23 Maig 2014 a 15:30

Els Bombers de la Generalitat presenten a Sabadell la campanya “Ho pots evitar”

Sobre incendis a la llar

Presentació campanya Bombers de la Generalitat a Ajuntament de Sabadel

L’acte de presentació, aquest matí // Foto: Juan Diego Galán

Aquest matí s’ha presentat a l’Ajuntament de Sabadell la nova campanya dels Bombers de la Generalitat en matèria de prevenció d’incendis a la llar, que porta per títol Ho pots evitar. Es tracta d’una nova proposta que té com a objectiu no només prevenir incendis, sinó donar consells i instruccions de com actuar si ja s’ha produït. Per aconseguir la màxima incidència de la campanya, els Bombers de la Generalitat utilitzaran diversos recursos per ajudar a la seva difusió. L’Ajuntament de Sabadell també hi col·labora.

A l’acte d’aquest matí hi han intervingut Joan Carles Sánchez, alcalde de Sabadell; Vicenç Devesa, cap del Parc de Bombers de Sabadell; Cristian Sánchez, regidor d’Espai Públic i Policia Municipal de Sabadell; Carles Noguera, sotsinspector dels Bombers de la Generalitat. Servei de Prevenció; David Borrell, cap de la Regió d’Emergències Metropolitana Nord; i Dr. Francesc Xavier Escalada, director territorial del SEM del Barcelonès Nord.

Per una banda, al web del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya s’ha posat a disposició de tothom tota la informació de la campanya: consells i vídeos d’animació de tot tipus (des de com es comporta el fum a què fer en cas d’incendi d’una paella, entre d’altres). S’ha posat èmfasi en al bidireccionalitat de la campanya, mitjançant formularis on els ciutadans i ciutadanes puguin enviar els seus dubtes.

Aquest matí s’ha destacat la intenció de treballar en xarxa amb les associacions veïnals, que poden concertar xerrades sobre prevenció d’incendis. Els Bombers de la Generalitat també utilitzaran Twitter i altres mitjans per aconseguir la màxima difusió.

100.000 quadríptics

L’altra part molt important de la campanya Ho pots evitar és la creació d’un quadríptic, del qual es faran 100.000 exemplars que es repartiran a través de tots els parcs de bombers de Catalunya, i que també estan disponibles online. L’objectiu d’aquest quadríptic és ser molt gràfic i entenedor, utilitzant un disseny d’un bomber, David Agustí, i editats gràcies a El Corte Inglés. El quadríptic mostra un dibuix que explica què hem de fer i què no hem de fer en cas d’incendi a la llar.

L’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, ha explicat que col·laboraran en aquesta campanya ajudant en la seva difusió, imprimint quadríptics i distribuint-los pels CAP, biblioteques, etc.

Switch to mobile version