Autor Sanitat
30 Maig 2014 a 09:00

El Centre d’Atenció i Seguiment de Drogodependències de Sabadell es trasllada

Estarà a l’edifici Santa Fe

Parc Taulí // Foto: Sergi Colomer

Parc Taulí // Foto: Sergi Colomer

El Centre d’Atenció i Seguiment de Drogodependències, actualment situat a la plaça del Gas, es traslladarà al centre Salut Mental Parc Taulí, concretament als espais ambulatoris de l’edifici Santa Fe, a partir del proper dilluns, 2 de juny. Aquest canvi  s’emmarca en el procés per assolir la plena integració entre la xarxa de serveis de salut mental i la xarxa d’atenció a les addicions.

Segons la regidora de Salut de l’Ajuntament de Sabadell, Cristina Moreno, “Els programes que es presten des del Centre han anat evolucionant adaptant-se als nous tractaments i coneixements disponibles sobre les diferents substàncies addictives”. Així mateix, va afegir que “amb el trasllat es facilita la continuïtat assistencial, homogeneïtzant criteris i evitant disfuncions i duplicitats. Aconseguim, en definitiva, una atenció encara millor“.

El CASD de Sabadell és un servei ambulatori públic d’atenció especialitzada dels trastorns per ús de substàncies addictives. Actualment és un dels 65 Centres que conformen la Xarxa d’Atenció i Seguiment de Drogodependències del Departament de Salut de la Generalitat. A més, la finalitat del CASD és proporcionar una atenció integral i de qualitat als pacients i les seves famílies, a partir d’una tasca multidisciplinar. En aquest sentit, els professionals hi treballen, actuen de forma coordinada amb els professionals de Salut Mental Parc Taulí.

Així mateix, el trasllat del CASD a l’edifici Santa Fe suposarà una nova empenta a la coordinació de serveis i l’atenció integral dels pacients, almenys un 25% dels quals ja eren pacients compartits dels dos serveis, segons recorda el director executiu de Salut Mental Parc Taulí, Diego Palao, que també insisteix “en les noves oportunitats de desenvolupament professional i de millora de la qualitat assistencial per a les persones amb problemes d’addiccions que suposa el treball en l’entorn integrat d’un hospital universitari com és el Parc Taulí”.

Switch to mobile version