Autor Societat
10 Maig 2014 a 15:00

El 7è Congrés Nacional de la Gent Gran es presenta al Consell Comarcal

Sota el lema “Junts podem!”

Presentació del 7è Congrés Nacional de la Gent Gran

Presentació del 7è Congrés Nacional de la Gent Gran // Imatge cedida pel Consell Comarcal del Vallès Occidental

El Consell de la Gent Gran de Catalunya (CGGC) i el Departament de Benestar Social i Família van presentar ahir al Consell Comarcal del Vallès Occidental el 7è Congrés Nacional de la Gent Gran. S’han organitzat diverses accions prèvies per designar les persones delegades i els suplents que formaran part de l’assemblea que culminaran el 8 d’octubre, a l’acte central al Món Sant Benet.

La iniciativa enguany duu el lema Junts podem! I pretén fer reflexionar sobre les realitats que viuen les persones grans i tractar les principals problemàtiques, inquietuds o necessitats del col·lectiu.

A l’acte d’ahir hi van participar la presidenta del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Pepita Pedraza; la consellera de l’Àrea de Benestar Social i Infància del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Anna Maria Martínez; i el coordinador del congrés i responsable de l’Oficina de la Gent Gran Activa del Departament de Benestar Social i Família, Agustí Vilà.

El congrés s’estructurarà en diverses fases des de la presentació d’ahir, a les accions informatives i l’acte central de la tardor, on hi participaran 471 delegats de tot Catalunya designats durant la primera fase del congrés.

La ponència La Catalunya del futur advoca entre d’altres per la consecució d’un nou pacte social i intergeneracional global en el que cada generació (joves, adults i grans) trobi el seu espai i la seva utilitat en el si de la societat. Per la seva part, la ponència Persona, societat i benestar referma la postura de rebutjar qualsevol renúncia a l’Estat del Benestar, tot i l’escenari econòmic complicat, amb una distribució més justa de la riquesa i la incorporació de nous elements que permetin la sostenibilitat del sistema. Les dues ponència formen part de l’última fase del congrés per donar a conèixer els resultats obtinguts.

Switch to mobile version