Autor Societat
30 Maig 2014 a 15:30

Conveni entre l’ACA i l’Ajuntament de Sabadell per millorar la qualitat de l’aigua

Es farà a la depuradora de Sabadell Riu-Sec

depuradora sabadell

Imatge del web de Generalitat de Catalunya

L’Agència Catalana de l’Aigua i l’Ajuntament de Sabadell han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de posar en funcionament les instal·lacions que permetran millorar la qualitat de l’aigua tractada a la depuradora de Sabadell Riu-Sec.

Així mateix, l’actuació que s’activarà consisteix en un tractament de depuració amb bioreactors de membrana, que faran possible una millora de la qualitat de l’aigua tractada a la planta. En aquest sentit, actualment s’estan duent a terme les proves del sistema que, amb una duració total de 15 mesos, comportaran l’activació progressiva de les 6 línies que formen part del tractament de depuració de la depuradora.

La depuradora de Sabadell dóna servei a una població de 200.000 habitants equivalents i tracta un cabal de 33.000 m3/dia.

Per la seva banda, el Programa de Sanejament d’Aigües Residuals Urbanes inclou les actuacions necessàries per a la millora dels sistemes existents, així com la posada en marxa dels nous per garantir el manteniment o millora de l’estat ecològic de les nostres aigües superficials, subterrànies i marines. En l’actualitat, les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95,5% de la població catalana.

Switch to mobile version