Autor Motor
10 Maig 2014 a 15:30

Cinquena cursa al circuit de Montmeló, Espanya

Mercedes continua al capdavant de la classificació

Imatge cedida pel Circuit de Catalunya

Imatge cedida pel Circuit de Catalunya

Després dels primers entrenaments celebrats aquest divendres es va veure que els vehicles Mercedes estaven per sobre dels seus contrincants, degut a que els seus temps van sobrepassar a la resta. Lewis Hamilton i Nico Rosberg, ambdós conductors de la marca alemanya, van quedar primers durant els entrenaments. Per contra, Fernando Alonso (Ferrari) no va tenir tanta sort i va quedar quart, amb un temps de 1:27.121, quan el pilot més ràpid, Hamilton, va fer un temps de 1:25.254.

Després de les classificacions, els pilots sortiran en un ordre diferent al aconseguit en els primers entrenaments: Hamilton primer, en segon lloc tenim a Rosberg, separat del seu company d’escuderia per dues dècimes i, en tercera posició a l’australià Ricciardo. Fernando Alonso ha quedat en setena posició.

Actualment, Rosberg, Hamilton i Alonso estan, en aquest ordre, posicionats a la classificació general. Però com va dir Hamilton en una entrevista realitzada el passat dilluns, Montmeló és un circuit on encara no ha guanyat, però veu aquesta ocasió com una gran oportunitat per aconseguir la pole position en aquest circuit que se li resisteix durant anys.

Si el britànic, guanyador del títol 2008, aconseguís la primera posició en el circuit barceloní passaria a encapçalar la classificació general, seguit del seu company d’escuderia, Rosberg.

Classificació general

Aquesta temporada Alonso encara no ha aconseguit el primer lloc a cap carrera, però això no causa que no estigui entre els primers, això si, en tercer lloc amb un total de 41 punts. Hamilton, després de guanyar les tres últimes curses està en segon lloc amb un total de 75 punts. I en primera posició, està l’alemany Rosberg amb una puntuació de 79 punts.

Circuit de Montmeló

El Circuit de Montmeló o Circuit de Barcelona-Catalunya està situat a la població que li dóna nom, Montmeló.

Es va inaugurar l’any 1991 i té una capacitat total d’uns 131.000 espectadors. Té diferents funcions, entre elles destaca com a seu del Gran Premi d’Espanya de Formula 1 i el Gran Premi de Catalunya de Motociclisme, tot i que també acull diverses curses benèfiques, cursos de conducció esportiva,…

El circuit té una longitud de 4.627 km i amb un total de 16 corbes repartides estratègicament per tot el circuit.

Dispositiu Especial de Seguretat i Trànsit

Aquest any el Servei Català de Trànsit ha elaborat un nou dispositiu de seguretat, ja que es preveu que un total de 205.000 persones es desplacin al circuit.

Més de 500 efectius dels Mossos d’Esquadra i una quarantena de bombers s’han mobilitzat per tal d’encarregar-se de la seguretat dels espectadors i dels possibles incidents que es poden produir.

El Servei Català de Trànsit i el Circuit de Barcelona-Catalunya a recomana que la gent es desplaci amb transport públic o mitjançant el tren i el servei de busos que la companyia Sagalés ha preparat per l’ocasió.

Cristina Nocete

@crisnocete

Switch to mobile version