Autor Economia
8 Maig 2014 a 12:00

CGT del Metall convoca una concentració davant de Foment a Barcelona pel 9 de maig

També una manifestació

manifestació CGT Metall 9 de maigPer motiu de l’acord que van realitzar CCOO-UGT i amb el qual CGT està en desacord, i per la pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors, CGT ha convocat una concentració pel pròxim 9 de maig davant Foment del Treball a Barcelona, i una posterior manifestació fins a la patronal metal·lúrgica (UPM). La concentració començarà a les 11h.

La reivindicació s’origina perquè CCOO i UGT van desconvocar una vaga que hi havia els dies 29 d’abril i 6 de maig, decisió amb la que UGT està totalment en desacord, perquè creuen que ho fan “a canvi de misèria“. L’organització creu que hi ha “1.000 motius per fer vaga del metall“. Assenyalen que d’aquí poc es compliran 500 dies sense haver aconseguit conveni, i que els treballadors i treballadores han perdut drets i llocs de treball.

L’organització assenyala que els acords faciliten a les empreses a pagar els endarreriments que deuen als treballadors en tres anys. CGT creu que s’ha de prendre el camí difícil, secundant la vaga i reclamant assembles unitàries del metall amb tots els sindicats, amb decisions preses per tots.

CGT espera que aquestes noves mobilitzacions serveixin de punt de partida “per aixecar un moviment de rebuig tant als empresaris esclavistes que dirigeixen el treball, com a les negociacions que dilapiden els sous i les condicions laborals guanyades durant decennis de lluites exemplars entre els metal·lúrgics/ques“.

Switch to mobile version