Autor Economia
30 Maig 2014 a 12:30

Batec Mobility va quedar finalista al premi al millor empresari jove de l’any

L’empresa és de Sant Quirze del Vallès

batec mobility

Imatge cedida per l’Ajuntament Sant Quirze

L’empresa santquirzetenca Batec Mobility ha quedat finalista del premi al millor empresari jove de l’any que atorga l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya. El projecte proposa una solució per millorar la mobilitat de les persones que utilitzen cadira de rodes.

El premi va atorgar-se el passat dimecres, en un acte celebrat a Barcelona. Però tot i que Batec Mobility va quedar finalista, el seu projecte va estar reconegut pel jurat, i pels mitjans de comunicació com el programa de TV3 “Divendres” va dedicar un espai dimarts passat a la iniciativa de l’emprenedor Pau Bach. Batec Mobility ha creat un giny que s’uneix a la cadira de rodes i la converteix en una mena de bicicleta impulsada per bateries elèctriques. Té una autonomia de trenta quilòmetres, suficient per moure’s de punta a punta per una ciutat gran, i la recàrrega completa dura unes tres hores. La innovació consisteix en el fet que, tot i que ja existeixen vehicles motoritzats per persones amb mobilitat reduïda, la gran el giny de Batec Mobility permet adaptar-se al 95% de les cadires de rodes. I a més, es pot unir i desunir amb una senzilla maniobra que dura un segon.

El seu creador, Pau Bach era estudiant de disseny industrial quan, als 18 anys, va patir un accident de trànsit. A causa de les lesions medul·lars, ha d’anar en cadira de rodes des de llavors. Bach va trobar-se que l’oferta d’ajut tècnic i ortopèdic no satisfeia les seves expectatives de portar una vida normalitzada al màxim, per això va començar a fabricar artesanalment dispositius acoplables a la cadira de rodes que incorporaven tecnologia de les bicicletes i dels vehicles elèctrics. De fet Batec Mobility, fundada el 2006, va néixer amb l’objectiu de convertir els seus prototips en productes viables i comercialitzables.

Des de la seva fundació, l’empresa ja ha rebut diversos guardons: el premi a l’empresa amb la millor responsabilitat social empresarial de la Diputació de Barcelona (2010); el premi Cambra en la categoria de responsabilitat social corporativa de la Cambra de Comerç de Terrassa (2011); i el reconeixement a un dels projectes emprenedors més prometedors de l’Estat espanyol, del programa Momentum Project, impulsat per Esade, BBVA i PWC (2012).

Switch to mobile version