Autor Economia
17 Maig 2014 a 13:00

Banc Sabadell inicia el procés de selecció d’empreses per al programa BStratup 10

És la segona convocatòria del programa

Seleccionats de la 1a edició BStratup 10 amb Yolanda Pérez i Dídac Lee

Seleccionats de la 1a edició BStratup 10 amb Yolanda Pérez i Dídac Lee // Imatge del web de Banc Sabadell

La primera edició de BStartup 10, el programa d’inversió per a projectes d’emprenedors tecnològics, va iniciar ahir la segona convocatòria per triar les cinc noves startups que rebran el suport del banc per optimitzar el seu potencial de creixement. La inscripció de candidatures romandrà oberta fins al 8 de juny i durant la segona quinzena de juliol es faran públiques les empreses seleccionades. D’aquesta manera, cinc noves startups se sumaran a les altres cinc seleccionades a la primera convocatòria que es va tancar el febrer d’aquest mateix any.

Precisament, les cinc startups (Enigmedia, Red Points, Setpay, Trendipia i Worldcoo) que van rebre la inversió en la primera convocatòria ja es troben a l’equador del programa d’alt rendiment, la durada del qual és de sis mesos. Al llarg d’aquest temps, l’equip de BStartup 10 treballa amb els equips directius d’aquestes companyies oferint-los assessorament en aspectes fonamentals de gestió com serien l’anàlisi d’ineficiències i oportunitats, l’establiment de contactes amb socis estratègics i clients, la implantació d’un model d’internacionalització, l’establiment d’acords comercials o corporatius i la incorporació de membres als seus equips.

Cadascuna de les cinc firmes que se seleccionin al juliol rebrà del banc una inversió de 100.000 euros, un 70% de la qual s’aportarà en capital i un 30% en espècie, que és el valor atorgat als sis mesos que es desenvolupa el programa d’assessorament d’alt rendiment.

Amb la celebració d’aquesta segona convocatòria es tancarà la primera edició del programa BStartup 10, a través del qual es compleix l’objectiu d’ajudar un total de 10 empreses digitals amb una inversió global d’un milió d’euros aquest any. L’empresari tecnològic i coordinador del programa d’alt rendiment, Dídac Lee, considera que “la primera edició ens està demostrant que BStartup 10 cobreix una necessitat que té el mercat, amb un volum de candidatures registrades en la primera convocatòria de més de 400 empreses. Es tracta d’una iniciativa que contribueix a construir i consolidar l’ecosistema que requereix l’emprenedoria al nostre país”.

El llançament de BStartup, el novembre passat, és una mostra l’interès de Banc Sabadell per impulsar el talent dels emprenedors i les noves empreses. El focus tecnològic de BStartup té també l’objectiu d’identificar noves oportunitats digitals relacionades amb el sector bancari i desenvolupar noves oportunitats de negoci. En aquest sentit, s’han mantingut converses amb 20 companyies de la primera convocatòria, algunes continuen obertes i amb una de les startups finalistes ja s’ha arribat a un acord comercial.

Tal com assenyala la directora de BStartup, Yolanda Pérez, “es tracta de la posada en pràctica d’un model d’innovació oberta i col·laborativa que faciliti al mateix temps l’increment de la innovació digital a Banc Sabadell i el desenvolupament i creixement dels emprenedors que tenen el suport de BStartup”.

Switch to mobile version