Autor Economia
17 Maig 2014 a 12:30

Ascamm i CVC signen un acord per a millorar la competitivitat del teixit industrial

Oferir solucions tecnològiques avançades a empreses catalanes

Conveni entre Ascamm i CVC

Conveni entre Ascamm i CVC // Imatge cedida per Ascamm

Aquesta setmana s’ha signat l’acord de col·laboració entre l’Ascamm, centre tecnològic molt proper a les necessitats industrials, i el Centre de Visió per Computador (CVC), el centre de recerca a la UAB líder en l’àmbit de la visió per computador i les seves aplicacions pràctiques. L’objectiu d’aquesta aliança és poder oferir conjuntament solucions tecnològiques avançades de visió per computador a empreses i institucions involucrades en el desenvolupament de les smart cities, així com també a empreses manufactureres de primer nivell entre d’altres sectors.

L’acord entre el CVC i Ascamm ha comptat amb el suport de la Direcció General de Recerca de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de millorar el retorn social de la recerca científica i d’aconseguir que centres de recerca i tecnològics i empreses innovadores conformin un veritable ecosistema d’innovació capaç de millorar significativament la competitivitat del nostre teixit industrial. De fet, Catalunya excel·leix en recerca científica i al mateix temps en la baixa conversió dels resultats d’aquesta recerca en llocs de treball i activitat econòmica. Aquesta paradoxa fa que alguns dels centres de recerca i tecnològics catalans vulguin sumar esforços per tal de fer una recerca adreçada a resoldre problemes industrials reals i convertir-los en oportunitats de negoci empresarials. D’aquesta manera, aquest acord es defineix pels signants com “una decidida aposta per millorar la productivitat i l’eficiència, i situar-nos així entre els països més avançats. En aquest cas, fent que el temut ull del gran germà d’Orwell, i dels ordinadors que processen tot el que veu, es posi al servei de les persones, la mobilitat intel·ligent, el control de qualitat i un llarg etcètera d’activitats i processos que fins avui només tenien l’ull humà com a eina”.

D’altra banda, degut a l’actual situació de crisi econòmica global alguns agents i institucions del país, que fins ara eren elements aïllats, han decidit connectar-se entre ells per actuar de forma conjunta, potenciar-se mútuament i reforçar les capacitats globals del sistema econòmic. Ascamm i CVC consideren que per sortir de la crisi de la millora manera possible i així poder encaixar millor les properes situació econòmiques negatives, no hi ha altra manera que “millorar significativament la nostra eficiència”.

Switch to mobile version