Autor Societat
21 Maig 2014 a 15:30

Ada Colau: “no és cert que la societat civil hagi viscut per sobre de les seves possibilitats”

Va tancar el cicle “…I els Drets Socials?”

ada colau

Imatge cedida per Òscar Gómez

L’activista i ex-portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, Ada Colau, ha tancat el cicle de sessions …I els Drets Socials? organitzat pel Síndic de Sabadell en l’acte que va acollir ahir el centre cívic de Can Rull.

Ada Colau va fer un diagnòstic de la situació actual que viuen nombroses famílies al nostre país, sense habitatge digne on poder viure: “El problema de l’habitatge s’arrossega des de fa temps. Ja amb el Franquisme es va impulsar el parc d’habitatges privat en detriment del públic. A més amb la democràcia, cap Govern ha canviat aquesta política, que només ha servit per fomentar l’especulació”, sentenciava Colau.

L’activista també va criticar a les persones que criminalitzen les víctimes d’aquesta situació: “no és cert que la societat civil hagi viscut per sobre de les seves possibilitats”, deia Colau. També va afegir que Espanya és el país europeu que més habitatges buits acumula (més de 3,5 milions) i que, paral·lelament, és on més desnonaments s’hi porten a terme. Per acabar, Ada Colau va demanar un canvi legislatiu per fomentar el lloguer i per limitar l’endeutament de les famílies. “La bona notícia de la situació actual és que hi ha hagut una reacció ciutadana”, sentenciava Colau, fent referència a la mobilització social a favor del Dret a l’habitatge de moviments com ara la PAH.

Amb aquesta sessió va finalitzar el cicle de xerrades “…I els Drets Socials?”. Segons el Síndic, Josep Escartín, “l’actual situació de crisi i desigualtats ha comportat problemes de convivència i de manca de les més bàsiques necessitats per viure en dignitat que han afectat especialment els barris i han provocat desànim, manca d’expectatives i a una paradoxal sensació de soledat col·lectiva”. En aquest sentit, el cicle …i els Drets Social? ha buscat “posar de nou al mapa els barris i, molt especialment, les persones que hi resideixen i fer que se sentin de nou membres de la ciutat”.

Switch to mobile version