Autor Societat
30 Abril 2014 a 16:00

Una vintena de persones es manifesten a l’oficina del SOC de Sabadell

En el marc de la reivindicació estatal

Manifestació 30 abril SOC Sabadell

Grup de persones es manifesten al SOC de Sabadell, avui // Foto: Juan Diego Galán

Aquest matí, una vintena de persones s’han manifestat a l’oficina del Servei d’Ocupació de Catalunya a Sabadell (c/ Alfons XIII), en el marc de les convocatòries que s’han fet arreu de Catalunya i l’estat durant el dia d’avui. Entre els manifestants hi havien membres de la PAHC, dels Iaioflautes, de l’associació de parats de Sabadell (AMUNT) i fins i tot treballadors de la pròpia oficina.

Manifestació 30 abril SOC Sabadell vertical

Manifestants al SOC Sabadell // Foto: Juan Diego Galán

Els manifestants es posicionen en contra de l’atur, la precarietat, i a la privatització del Servei d’Ocupació. Reclamen feina digna, i rebutgen el pagament del deute als bancs, entre d’altres. Els manifestants es posicionen en contra de les retallades en drets socials, en llibertats democràtiques, i contra la repressió i la corrupció, sota el lema de “Pa, treball i sostre”. Les protestes han coincidit pràcticament amb la publicació de les previsions de la EPA (Enquesta de Població Activa).

Les protestes s’han repetit a moltes altres oficines arreu Catalunya i l’estat. L’objectiu era crear una reivindicació de caràcter més global, apostant més per l’extensió en el territori que no pas pel nombre de persones per oficina. Aquestes propostes se sumen a les ja planificades, com cada any, pel dia 1 de maig.

La CGT, que ha donat suport a aquestes manifestacions, considera que “la Mobilització és totalment imprescindible per denunciar la situació d’emergència social que està patint la majoria de la societat, per generar consciència ciutadana que SI ES POT canviar el model de societat a què ens tenen sotmesos / es, autoritari, repressiu amb les llibertats i les protestes ciutadanes, patriarcal, discriminatori, corrupte, etc …, i que això només serà possible amb la Mobilització ciutadana, no amb propostes electoralistes”.

 

Switch to mobile version