Autor Societat
9 Abril 2014 a 15:00

Sabadell cedirà un miler de llumeneres a Barberà, Castellar, Polinyà i Prats de Lluçanès

Avui s’han signat els convenis

llumeneres conveni Ajuntament de Sabadell

D’esquerra a dreta: Antonio Báez, Lluís Vila, Joan Carles Sánchez, Ramon Mayoral, Aleix Canalís i Cristian Sánchez // Foto: Juan Diego Galán

Avui s’han signat a l’Ajuntament de Sabadell els convenis de col·laboració entre Sabadell, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Polinyà i Prats de Lluçanès a partir del qual es cediran un miler de llumeneres a aquests municipis.

Es tracta de les antigues llumeneres de vapor de sodi d’alta pressió que Sabadell ja no utilitzarà, ja que s’estan substituint de forma progressiva per enllumenat de tecnologia LED. Aquest pacte té com a objectiu poder aprofitar aquest estoc de llumeneres en altres municipis on en tenen de menys eficients i més contaminants, i així millorar l’eficiència energètica de l’enllumenat.

Concretament, els convenis signats avui determinen la cessió, de forma gratuïta, de 592 llumeneres a Barberà del Vallès; 49 a Castellar del Vallès; 107 a Prats de Lluçanès; i 192 a Polinyà. En total, 910 llumeneres.

A la signatura dels convenis, hi han assistit l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, Cristian Sánchez, regidor d’Espai Públic de l’Ajuntament de Sabadell i, representant els altres municipis, Antonio Báez, tinent d’alcalde delegat d’Urbanisme i Activitats de l’Ajuntament de Barberà del Vallès; Lluís  Vila i Vilalta, alcalde de Prats de Lluçanès; i Aleix Canalís, tinent d’alcalde d’Urbanisme, Medi Ambient i Espai Públic de Castellar del Vallès.

Joan Carles Sánchez ha declarat que aquesta mesura “enforteix i dóna valor a la inversió pública i millora un servei bàsic, com és l’enllumenat públic“. Antonio Báez (Barberà) ha explicat que “aquesta concessió ens permet seguir creixent en estalvi i eficiència energètica“.  Lluís Vila també ha agraït la col·laboració entre els dos municipis, que “tot i estar lluny un de l’altre estan units per la carretera Sabadell-Prats de Lluçanès“. Ramon Mayoral (Polinyà) ha agraït l’associació: “ens anirà molt bé per seguir racionalitzant la despesa energètica“.

Switch to mobile version