Autor Política
17 Abril 2014 a 16:30

Raül Romeva s’acomiada com a eurodiputat d’ICV

Deixa el seu escó després d’una dècada de treball 

logo icvICVL’eurodiputat d’ICV i vicepresident del grup dels Verds/ALE, Raül Romeva, s’ha acomiadat avui de la tasca que ha dut a terme durant els últims deu anys, representar al partit al Parlament Europeu. Romeva deixa el seu escó després d’una dècada de treball, on ha portat a la cambra europea qüestions com la gestió de la crisi econòmica, la lluita contra l’austeritat, la lluita pels drets i igualtats, polítiques energètiques alternatives, d’entre molts altres qüestions.

Romeva ha declarat que “hem estat en totes les lluites i fronts que necessitaven ser transmeses en el Parlament Europeu“. L’europarlamentari ecosocialista ha assegurat que ha treballat durant aquestes dues legislatures perquè “ningú pugui dir que no s’ha fet feina ni que no sap què hem fet”. De fet, Romeva, segons els rànkings MepRanking.EU i VoteWatch, és un dels parlamentaris que més propostes ha portat al Parlament Europeu.

Des d’ICV, es destaca que si avui existeix la Directiva Europea sobre Eficiència Energètica és perquè el partit, de la mà de Raül Romeva, l’ha liderat, així com altres temes, com el convenciment de que s’ha de reduir les emissions de CO2. Romeva també ha destacat per la seva lluita contra els feminicidis i la defensa dels drets de les dones i del col·lectiu LGTB.

Pel que fa la seva activitat parlamentària, destaquen els seus informes sobre comerç internacional d’armes, sobre la crisi econòmica i la perspectiva de gèneres, i altres informes sobre la protecció dels recursos marins.

Durant aquests deu anys ha estat vicepresident de la Comissió de Drets de la Dona i Igualtat de Gènere i de la Delegació per a les Relacions amb els Països de l’ Amèrica Central, Membre de la Comissió d’Afers Exteriors, de la Subcomissió de Drets Humans i  de la Delegació a l’Assemblea Parlamentaria Euro – Llatinoamericana i suplent de la Comissió de Pesca, de la Subcomissió de Seguretat i Defensa, de la Delegació a la Comissió Parlamentaria Mixta UE – Mèxic, de la Delegació per a les Relacions amb els Països de l’Aisa Meridional i de la Delegació a l’Assemblea Parlamentaria Euromediterrània.

Switch to mobile version