Autor Política
5 Abril 2014 a 13:00

Quinze ajuntaments signen un manifest a favor de la plantilla d’Alstom

Demanen la implicació de la Generalitat

Alcaldes i alcaldesses signants del manifest

Alcaldes i alcaldesses signants del manifest // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sabadell

Els alcaldes i alcaldesses dels quinze municipis on viuen els treballadors i treballadores de la planta d’Alstom de Santa Perpètua de Mogoda han signat un manifest per donar suport a la plantilla i a la reivindicació, per tal que Catalunya disposi d’un pla estratègic per al sector ferroviari. La planta d’Alstom al Vallès Occidental es troba actualment en un conflicte laboral per la negociació del conveni amb la direcció de l’empresa que podria arribar a posar en perill els llocs de feina i descapitalitzar tecnològicament la factoria.

Els alcaldes i alcaldesses que han signat el manifest han estat els de Badalona, Caldes de Montbui, Cornellà, la Llagosta, L’Hospitalet, Mollet del Vallès, Montcada i Reixac,  Parets del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Rubí, Sabadell, Sant Adrià del Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Santa Perpètua de Mogoda, i Terrassa.

Al manifest, els signants es comprometen a treballar pel manteniment de la indústria als municipis. Al document s’explica que “la indústria és una peça clau per reactivar l’economia i sortir de la crisi, aplicar innovació i generar més estabilitat i millors condicions laborals”. També s’hi defensa un model productiu que es basa en la indústria compromesa amb la qualitat del treball i a favor del sector ferroviari pel seu caràcter estratègic a nivell estatal.

També s’indica que els alcaldes i alcaldesses “defensem la planta d’Alstom a Santa Perpètua per ser un dels centres més moderns i avançats del grup empresarial a Europa, que fabrica productes per desenvolupar la mobilitat sostenible i aporta valor afegit a l’economia de Catalunya”. Alhora exigeixen a la companyia que s’opti per la negociació i es compleixin els acords amb la plantilla que va adquirir davant el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat. En concret, el text demana al Govern català “que no accepti l’abaratiment de les condicions de treball com a única forma per fer més rentables les empreses i que defensi un model industrial basat en la capacitat d’innovació, el desenvolupament de projectes propis i en la qualitat d’execució”. A part d’això, també se li demana que es fomenti una nova política industrial a través de les mesures proposades al Pacte per a la Indústria de Catalunya.

Es reclama que els governs català i espanyol defensin la indústria ferroviària i se li demana al primer que faci de mediador entre la direcció de l’empresa i els representants de la plantilla “per afavorir uns acords que comportin el manteniment dels llocs de treball, unes condicions laborals dignes i el desenvolupament d’un projecte que asseguri el futur de l’empresa”.

Switch to mobile version