Autor Atletisme
24 Abril 2014 a 17:15

Presentada la 24a edició de la Cursa per Collserola

Marc Guillamon, David Zarroza i Rafael Menéndez a la roda de premsa de presentació // Foto: Joan Murcia

Marc Guillamon, David Zarroza i Rafael Menéndez a la roda de premsa de presentació // Foto: Joan Murcia

Aquest matí s’ha presentat la 24a edició de la Cursa per Collserola que organitza la secció d’Atletisme i Triatló del Club d’Hoquei de Cerdanyola del Vallès.

Marc Guillamon, regidor d’esports de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha destacat que “és una cursa molt consolidada en la nostra ciutat. Molts atletes d’arreu de Catalunya hi participen. Les característiques i l’entorn que envolta la cursa fan que sigui una carrera molt agraïda”. El regidor ha explicat el referent que suposa tenir 23 anys d’experiència i haver estat finalista en la classificatòria de millors curses de muntanya que elabora Ocisport desitjant que el temps acompanyi: “esperar que, com l’any passat, no plogui i la meteorologia ens acompanyi i la prova sigui novament un èxit”.

El recorregut s’ha mantingut sense canvis respecte l’any passat amb una arribada a l’entorn de la piscina de les Fontetes. David Zarroca, cap de la secció d’Atletisme i Triatló del club,  ha explicat que sí que hi ha hagut un canvi en la zona de la sortida/arribada, que serà al carrer Pizarro: “Així concentrem millor tota aquella zona i a l’arribada que la gent pugui estar millor i agafar l’aigua, la Coca-Cola, l’entrepà… la piscina estarà oberta i plena per aquell que s’hi vulgui banyar i hi haurà fruita i gelats per als corredors”.

En total hi ha inscrits uns 600 corredors, una xifra molt similar a l’assolida durant l’any passat. Encara queden 3 setmanes on la gent podrà acabar d’inscriure’s. Rafael Meléndez, responsable de comunicació de la secció,  ha explicat que s’ha reforçat el subministrament d’aigua ja que, tot i haver aigua de sobres per tots els corredors, durant l’any passat va haver-hi corredors sense dorsal que van agafar-ne en excés, deixant als darrers corredors sense suficient subministrament: “En una cursa de Collserola podríem arribat a parlar que assoliríem unes 1.000 persones ja que tens unes infraestructures i un parc natural”. En aquest sentit, Meléndez s’ha queixat de l’enorme quantitat de corredors que va a la cursa sense inscripció, posant en risc també el subministrament dels altres corredors i posant a prova tot el dispositiu que acompanya una cursa que està adoptada per una quantitat específica: “No es tracta d’un tema econòmic, es tracta de participar i d’un problema de seguretat. No és un problema de la cursa de Cerdanyola, passa a tot arreu”.

David Zarroca també ha valorat aquest fet i ha explicat que “una lesió d’un corredor sense dorsal ja és una taca per la cursa. Però que el que l’últim o penúltim arribi i no tingui l’entrepà perquè hi ha hagut persones que s’han colat i no s’ha controlat… l’any passat vam tenir una cursa on ens vam quedar sense aigua i dius: si hi ha 500 corredors i tens 700 aigües com pot ser? Hi havia 1.100 aigües a meta per 500 corredors”. Per que això no torni a succeir i no es repeteixin les crítiques es farà un control al darrer tram i un altre a l’arribada; a la zona de les piscines: “Qui no tingui dorsal no podrà entrar. Aquest any ho farem tot junt per a que el corredor tingui tot i el que no tingui dorsal o vingui amb un dorsal copiat… no entrarà”.

El cost de participar és de 16€ i consistirà amb el subministrament i l’entrepà a la zona d’arribada.

Switch to mobile version