Autor Economia
24 Abril 2014 a 14:30

L’Oficina Municipal d’Atenció al Consumidor de Sabadell atén més de 10.000 persones durant el 2013

Representa un 5% més d’atencions respecte el 2012

Foto: Sergi Colomer

Foto: Sergi Colomer

L’Oficina Municipal d’Atenció al Consumidor (OMIC) de Sabadell ha fet públic el balanç d’activitat del servei durant l’any 2013 a tots els consells de districte de la ciutat. Segons el recompte, l’OMIC va atendre 10.086 ciutadans durant l’any 2013, un 5% més respecte de l’any anterior.

Des de l’OMIC s’informa els consumidors sobre els seus drets i deures en temes de consum i, si escau, es tramiten les seves queixes, reclamacions, denúncies i sol·licituds d’arbitratge. Treballa conjuntament amb la Junta Arbitral de Consum de Sabadell, un sistema extrajudicial i voluntari ofert des de l’Ajuntament de Sabadell que permet resoldre els conflictes de consum entre les empreses i els seus clients de manera ràpida i gratuïta. La resolució́ emesa per la Junta Arbitral és vinculant i funciona de manera similar que una sentència judicial.

Del total d’atencions dispensades, 7.713 van ser consultes en matèria de consum i les 2.373 restants van ser queixes, denúncies i reclamacions contra empreses, especialment del sector de la telefonia, comerç, subministraments bàsics, asseguradores i entitats bancàries. De les 890 reclamacions tramitades amb gestions de mediació per part de l’OMIC, 670 van resultar favorables per a la part consumidora; mentre que la resta de casos van ser traslladats als organismes competents o es van arxivar per desistiment de la persona consumidora.

Per la seva banda, la Junta Arbitral de Consum de Sabadell va rebre durant el 2013 un total de 675 sol·licituds d’arbitratge, de les quals gairebé el 50% versaven sobre problemes en el sector de les telecomunicacions. Només en el 22% dels casos les empreses reclamades no van acceptar l’arbitratge, percentatge que representa una millora important respecte a la mitjana dels últims exercicis, situada entre el 30 i el 40%.

Des de la Junta Arbitral de Consum de Sabadell es treballa per difondre el coneixement del Sistema Arbitral entre la ciutadania i fomentar l’adhesió al Sistema d’empreses i comerciants. A Sabadell ja hi ha 855 empreses adherides a aquest organisme.

Switch to mobile version