Autor Entitats
20 Abril 2014 a 11:00

L’Obra Social “la Caixa” i el Departament de Justícia, contra la violència de gènere

Ambdues institucions col·laboren en l’atenció a 264 víctimes

Gordó i Lanaspa, en el moment de la signatura

Gordó i Lanaspa, en el moment de la signatura // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

El conseller de Justícia de la Generalitat, Germà Gordó, i el director general de la Fundació “la Caixa”, Jaume Lanaspa, van renovar ahir la col·laboració per sumar esforços en l’atenció a dones que pateixen o han patit violència de gènere. El nombre de dones ateses en el marc d’aquesta col·laboració, que s’estén a tot el territori de Catalunya, ha passat de 52 l’any 2009 a 264 el 2013. Aquestes xifres fan palesa la bona marxa del projecte i la ferma aposta d’ambdues institucions per aquest tipus d’iniciatives.

Les Oficines d’Atenció a la Víctima del Delicte de Catalunya deriven, des del 2009, dones víctimes de violència de gènere o domèstica als programes de l’Obra Social centrats en el suport a aquest col·lectiu, per tal de sumar esforços per afavorir la seva recuperació. L’Obra Social “la Caixa” posa a disposició del Departament de Justícia, doncs, programes com Violència. Tolerància Zero, Incorpora (integració laboral de col·lectius desfavorits) o CaixaProinfància (atenció a famílies amb infants en situació de vulnerabilitat).

Com a novetat molt significada, el conveni vol reforçar la derivació de les Oficines d’Atenció a la Víctima del Delicte de Barcelona al Programa d’atenció psicosocial per a dones amb discapacitat. Aquest acord, que abasta totes les províncies catalanes, complementa les diferents iniciatives que l’Obra Social desenvolupa en l’àmbit de la violència masclista i entre elles destaca el projecte d’integració social per a dones víctimes d’exclusió social, que es porta a terme de forma conjunta amb diferents entitats socials en el marc del programa Incorpora.

 

Foment de les mesures penals alternatives

Aquesta col·laboració entre l’Obra Social “la Caixa” i el Departament de Justícia té també com a objectiu afavorir la difusió dels avantatges que comporta l’establiment de mesures penals alternatives. Aquestes consisteixen en la realització de tasques d’utilitat pública o d’interès social no retribuïdes, com a responsabilització i reparació dels danys causats pels fets comesos.

L’Obra Social es compromet, concretament, a donar prioritat, en el marc de les seves convocatòries del programa d’ajuts a projectes d’iniciatives socials, a aquelles entitats que ofereixin opcions d’acolliment de persones sotmeses a aquestes mesures. I per part del Departament de Justícia, aquesta col·laboració es canalitza a través de la Secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil.

Switch to mobile version