Autor Economia
2 Abril 2014 a 17:15

L’Atur baixa en 72 persones durant el mes de març a Sabadell

Actualment hi ha 19.780 persones en recerca activa d’ocupació

Evolució de l'atur a Sabadell // Gràfic: Àlex Callao

Evolució de l’atur a Sabadell // Gràfic: Àlex Callao

Bon mes de març pel que fa a l’ocupació del nostre país i la nostra comarca, amb un descens de 72 persones a les llistes de l’atur. Desprès d’un mes de gener que va ser força negatiu, hem tornat a les bones dades desprès d’aquests dos mesos consecutius de baixada. Tradicionalment el mes de març és el darrer negatiu per l’economia catalana, donat que els períodes d’entre temporada (gener-març i setembre- novembre) són sempre proclius a les males notícies pel que fa a l’ocupació. Actualment a Sabadell hi ha 19780 persones en recerca d’ocupació, que comparat amb fa 12 mesos, sumen una diferència de 1715 persones menys.

Comparació comarcal de les variacions a l'atur // Gràfic: Àlex Callao

Comparació comarcal de les variacions a l’atur // Gràfic: Àlex Callao

La majoria de ciutats de la nostra comarca s’ha vist beneficiat de l’augment de l’ocupació registrat a Catalunya, que ha sumat un increment del 0,6% afiliats a la Seguretat Social. Tot i això, hi ha hagut ciutats on la xifra ha tornat a augmentar, com són el cas de Sant Cugat del Vallès (+20), Castellar (+9), Matadepera (+11). En canvi Terrassa (-241) ha estat la ciutat de la comarca que més bones xifres ha registrat durant aquests 31 dies. Pel que a la resta de ciutats de la comarca, Cerdanyola ha tingut un lleu descens de 20 persones en situació d’atur, molt propera que Barberà (-24), Sant Quirze (-15) o Badia (-6). Castellar en canvi ha tingut un augment lleuger de la seva xifra d’aturats, amb 9 persones més en aquesta situació.

A Catalunya les xifres també són positives, amb un augment del 8,3% del nombre total de contractes respecte el mes de febrer. Interanualment la xifra encara és més positiva, amb un augment del 14% de contractes signats. Tot i això, encara un 86% dels contractes signats han estat temporals (un 151.680 contractes).

Pel que fa a la afiliació, durant el mes de març hi va haver un augment de 18.342 afiliats més. Interanualment l’afiliació ha augmentat un 0,7% a Catalunya, amb 20.114 afiliats més.

Switch to mobile version