Autor Política
29 Abril 2014 a 18:00

L’Ajuntament de Sabadell atorga 30.000€ de subvenció a Obrir-se el Món

Ha de garantir la continuïtat de l’entitat, que pateix una greu crisi econòmica

Joan Carles Sánchez amb Francesc Pellicer i Marta Farrés en la roda de premsa // Imatge cedida per l'Ajuntament de Sabadell

Joan Carles Sánchez amb Francesc Pellicer i Marta Farrés en la roda de premsa // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sabadell

L’Ajuntament de Sabadell i  l’entitat Obrir-se al Món han signat aquest matí un conveni de col·laboració que permetrà als segons rebre una subvenció directa de 30.000€ per a l’organització, promoció i foment d’activitats dirigides a l’inclusió social i suport a les famílies amb membres amb Trastorns Generalitzats del Desenvolupament (TGD). Joan Carles Sánchez, alcalde de Sabadell, ha presentat el conveni juntament amb el president d’Obrir-se al Món, Francesc Pellicer, i de la tinent d’alcalde de l’Àrea de Serveis a les Persones i regidora de Serveis Socials, Marta Farrés.

Joan Carles Sánchez ha explicat que “en moments de crisi, els col·lectius en risc d’exclusió poden veure perillar els seus drets quan, en alguns casos, aquests no han estat ni assolits. En aquest marc, el conveni vol facilitar la viabilitat a una entitat que s’adreça a un col·lectiu en risc d’exclusió” al mateix temps que ha volgut agrair la funció social que les entitats com aquesta estan realitzant a la ciutat: “Hem de ser conscients que la tasca que porta a terme Obrir-se al Món no la podem fer nosaltres, ells arriben on l’administració no hi pot arribar. Però sí la podem fer conjuntament amb ells

El  president d’Obrir-se al Món, Francesc Pellicer s’ha felicitat per haver aconseguit aquest conveni, considerant-lo com a “imprescindible. Si no haguéssim hagut de tancar” alhora que ha reivindicat el paper que juga la seva entitat per als afectats d’aquest tipus: “Es tracta d’un servei pioner i únic a Catalunya. Sabadell és un cas únic, l’únic centre que dóna aquest tipus de servei a aquest col·lectiu

El Ple d’aquest mes va aprovar la concessió d’aquesta subvenció amb els vots de la majoria de Grups Municipals. L’entitat es troba submergida en una greu situació econòmica i ha estat necessària aquesta injecció per assegurar la continuïtat dels serveis que s’ofereix.

Switch to mobile version