Autor Cultura
3 Abril 2014 a 15:00

L’Ajuntament de Cerdanyola anima la ciutadania a prendre part de la Polca pel Roser de Maig

Assajos cada dimarts d’abril

Ballada de Polca 2013

Ballada de Polca 2013 // Imatge cedida per l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès anima a la ciutadania a participar a la ballada popular de la Polca que es farà el matí de diumenge per la festa del Roser de Maig. Així, el 4 de maig, a les 11:30h la Plaça de l’Abat Oliva s’omplirà de ball.

La Polca de Cerdanyola està oberta a tota la ciutadania i per tant les persones que no n’han ballat mai poden participar als assajos que es fan cada dimarts d’abril de 21h a 22h a la sala 6 de l’Ateneu. Les persones que ja en saben podran afegir-se a l’últim assaig, el del dia 29 d’abril.

La Polca de Cerdanyola va ser estrenada l’any 1955. Havia estat composada per Sebastià Garriga, director musical de la colla de gitanes de l’època, i la coreografia és obra d’Àlvar Francisco, el qui n’era director i coreògraf. Desprès de molts anys, aquesta dansa ha estat recentment  recuperada gràcies a les entitats de Cerdanyola dedicades al manteniment i pràctica de danses populars. Actualment, la Polca de Cerdanyola s’ha convertit en un dels valors més destacats del patrimoni cultural de  la ciutat.

Switch to mobile version