Autor Economia
12 Abril 2014 a 11:00

L’Agència Tributària amplia el termini de presentació de les autoliquidacions del primer trimestre de 2014

A petició de la Cecot i altres col·lectius

logo cecot

La Cecot va enviar la setmana passada una carta al ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, en la que se li manifestava el malestar entre les empreses catalanes provocat per la decisió unilateral de l’Agència Tributària de reduir el termini habitual de presentació d’autoliquidacions i fixar-lo el 14 d’abril. Gràcies a aquesta queixa, finalment s’ha rectificat la decisió inicial i s’ha restablert el dia 15 d’abril com a data límit per a realitzar la domiciliació bancària de les autoliquidacions del primer trimestre d’aquest any.

La carta es va enviar perquè segons Cecot aquesta reducció del termini de presentació  comportava un increment de costos i un esforç addicional tant per les empreses-contribuents com per les empreses-gestores. Davant d’aquesta petició de la patronal catalana, que també ha tingut el suport d’altres entitats i col·lectius professionals, l’Agència Tributària ha comunicat aquesta setmana que amplia el termini per presentar les domiciliacions bancàries de les autoliquidacions del primer fins al proper 15 d’abril.

Antoni Abad, president de la Cecot, ha afirmat que “a qui no gestiona la part fiscal de l’empresa li pot semblar que ampliar el termini només un dia no té transcendència, però el cert és que ja és prou difícil presentar les liquidacions el dia 15 del mes següent com perquè se’n redueixi un. Hi ha molts processos interns que en depenen, entre ells el fet que arribin a l’empresa totes les factures generades durant el mes anterior, per exemple, i la gestió posterior de comptabilitzacions, etc.”.

D’altra banda, a la carta dirigida al ministre Montoro, Abad també va manifestar-li la preocupació del sector empresarial per les liquidacions d’impostos com l’IVA, IRPF, entre d’altres, domiciliats a una entitat bancària que tenen un termini de quinze dies, quan les presentades manualment es poden presentar i pagar fins el dia 20. Segons el president de l’entitat, les liquidacions domiciliades haurien de tenir un millor tracte ja que estalvien despeses i temps de procés als receptors.

Switch to mobile version