Autor Societat
14 Abril 2014 a 16:00

La ‘Peça Montcada’ tanca la instrucció i s’encamina al judici oral

Cas Mercuri

Jutjats de Sabadell // Foto: Joan Murcia

Jutjats de Sabadell // Foto: Joan Murcia

El TSJC va tancar a finals de la setmana passada la fase d’instrucció de la peça separada número 5 en la que presumptament els Germans Bustos intercedien, a través del diputat Manuel Fernández (PSC) per a que l’alcaldessa de Montcada, Maria Elena Pérez canviés el resultat d’unes proves de selecció en favor de Carmina Llumà, que havia quedat com a ‘no apte’ en les proves.

El Fiscal considera que s’ha de donar per finalitzada la fase d’instrucció al tenir les proves necessàries per passar al judici oral. Tot els implicats segueixen imputats i a un pas d’asseure al banc dels acusats. Es tracta de Manuel Bustos, Francisco Bustos, Daniel Fernández per un delicte de tràfic d’influències i de prevaricació en el cas de María Elena Pérez.

En aquests moments tant l’acusació popular, dirigida per Sabadell Lliure de Corruptes, com el Ministeri Fiscal, dirigit pel Sr. Bermejo, estarien ja realitzant els treballs d’escrits necessaris per formalitzar l’acusació final i iniciar el judici oral. El termini acaba a finals d’aquesta setmana.

Les penes que fiscal i acusació popular poden demanar són de tres tipus: per una banda, es pot demanar una pena de presó no superior als 2 anys per tràfic d’influències, mentre que també es pot demanar la inhabilitació total per exercir càrrecs públics a tots els acusats i una multa econòmica. Demanar una pena de presó  no comporta que no es pugui demanar una multa econòmica o d’inhabilitació, de manera que es poden demanar totes plegades o només d’un tipus.

Switch to mobile version