Autor Política
14 Abril 2014 a 15:00

ICV-EUiA continua amb la campanya “El teu dret es bàsic”

Contra la pobresa energètica

el teu dret es bàsic campanya pobresa energètica ICV-EUiA

ICV-EUiA va realitzar una nova jornada d’activisme en contra de la pobresa energètica emmarcada dins de la campanya “el teu dret és bàsic”. Diversos activistes i membres de la coalició roja i verda van repartir en estacions de metro i tren fullets informatius. Ernest Urtasun, cap de llista d’ICV per les eleccions europees, es va sumar a la campanya a l’estació de Sant Antoni a Barcelona, així com Isabel Ribas, regidora d’ICV-EUiA a Barcelona, i el president de la coalició al consistori, Ricard Gomà.

Urtasun va establir el compromís de reclamar a Europa la garantia de subministraments mínims per combatre la pobresa energètica, com l’aigua, calefacció, llum o transport: “volem que hi hagi un marc europeu que blindi un accés mínim a drets fonamentals reconeguts en convencions internacionals”. Isabel Ribas, per la seva part, va declarar que “reclamem els subministraments bàsics com a dret de ciutadania“. La regidora aposta per remunicipalitzar serveis com l’abastiment d’aigua.

El candidat a les eleccions europees va explicar que les dificultats d’accés als subministraments bàsics també es un problema d’àmbit europeu: “hi ha hagut polítiques que la Troika ha impulsat a molts països que també han deixat a molta gent sense accés als subministraments bàsics  i han generat pobresa”.

A nivell català, Isabel Ribas va denunciar que “la creixent pobresa en el nostre país, inclosa la pobresa energètica, que està portant molt perjudici a la ciutadania”. La regidora va explicar que l’objectiu de la campanya és “denunciar les polítiques que es fan des de determinats partits de casa nostra i de fora, i explicar quines són les alternatives”.

La campanya denuncia els increments en els preus de l’aigua i la llum des de 2004, així com l’augment de les tarifes del transport, com la T-10 (25% des de fa tres anys). Des d’ICV-EUiA es proposen diverses mesures, com la municipalització de la gestió de l’aigua i la llum, garantir aquest serveis a persones en situació vulnerable o un nou sistema de tarifes de transport.

Switch to mobile version