Autor Política
26 Abril 2014 a 17:00

Francesc Gambús (UDC): “la voluntat popular catalana s’ha de posar de manifest a les urnes”

El candidat explica la importància de les eleccions europees

UDC eleccions europees Francesc Gambús

Al centre, Francesc Gambús, candidat a les eleccions europees per UDC, acompanyat per Carles Rossinyol (CiU Sabadell) // Foto: Joan Murcia

Francesc Gambús, candidat d’Unió Democràtica de Catalunya a les eleccions al Parlament Europeu, va visitar ahir divendres la ciutat de Sabadell, en el marc d’una trobada amb representants de les executives de Convergència i Unió a la seu de CDC. El candidat, que va estar acompanyat per Carles Rossinyol, candidat de CiU Sabadell, i per regidors i regidores del partit, va destacar la importància de les eleccions europees pel la ciutadania catalana.

Gambús va explicar abans de la reunió que aquestes eleccions tenen un fet diferencial: “el Parlament que surti escollit el 25 de maig, escollirà al seu torn al President de la Comissió Europea“, a diferència del que s’establia abans, quan els encarregats de fer-ho eren els estats membres. D’aquesta manera, va assenyalar el candidat, “se li dóna legitimitat democràtica al president de la UE, que abans es convertia en una espècie de gerent dels estats“. Amb aquest canvi, Gambús va expressar el desig de poder “impulsar polítiques comuns sense necessitat de que hi hagi un terrabastall o una crisi“.

El candidat d’UCD va exposar els seus objectius de cara a Europa: “les polítiques i prioritats exteriors d’un govern han de ser el mirall de les interiors, per tant, si les interiors són creixement i creació d’ocupació, així com la redistribució de la riquesa i el procés de transició nacional, també ho han de ser les exteriors“. Gambús vol apostar per polítiques de creixement, amb una economia que sigui social, amb redistribució de la riquesa, per poder recuperar certs aspectes de l’estat de benestar que el candidat considera que s’han perdut.

Gambús defensarà el dret a decidir de Catalunya a Europa: “el nostre compromís és inequívoc. Ara és el torn de la ciutadania. La voluntat popular ara es posa de manifest a les urnes“. El candidat de UDC espera que la participació sigui més elevada respecte al 2009, perquè Europa “estarà mirant el que passa a Catalunya, i rebrà el missatge“.

Switch to mobile version