Autor Política
8 Abril 2014 a 17:15

EUiA i ERC de Sabadell demanen protegir els models educatius del districte 7è de Sabadell

Van presentar una proposta de resolució al Parlament

Joan Mena // Imatge d'arxiu cedida per EUiA de Sabadell

Joan Mena // Imatge d’arxiu cedida per EUiA de Sabadell

Joan Mena, diputat i regidor d’EUiA va presentar la setmana passada al Parlament una proposta de resolució  per protegir les escoles Agnès Armengol, Juan Ramón Jiménez i Joan Montllor amb els seus respectius projectes educatius adaptats a la realitat social i territorial de cadascuna d’aquestes zones del Districte 7è de Sabadell. S’ha presentat a instàncies del Grup Municipal d’Esquerra Unida i Alternativa i s’ha treballat conjuntament amb la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya i amb els seus respectius grups parlamentaris.

Aquesta resolució s’ha portat a terme a causa de les dificultats d’accessibilitat per motius geogràfics que presenta aquest districte pels veïns i veïnes d’altres zones de la ciutat. L’Ajuntament i altres administracions han treballat activament per aplicar mesures que evitin l’aïllament d’aquest, respecte la resta de barris de la ciutat.

El passat 10 de gener, el regidor d’Educació de l’Ajuntament va anunciar a la Junta de Portaveus la intenció de reconvertir l’escola Agnès Armengol de Can Roqueta en un institut-escola. EUiA i ERC assenyalen que la decisió es va prendre sense haver tingut en compte els usuaris, ni el consens amb l’Ajuntament de Sabadell i la comunitat educativa.

Amb aquesta resolució es busca assegurar el manteniment  de la planificació prevista per continuar oferint segon cicle d’educació infantil i primària el curs 2014-2015 a les tres escoles d’aquest districte i evitar dur a terme canvis en aquests centres sense l’acord amb els actors implicats.

Les dues formacions polítiques han destacat la necessitat de seguir mantenint un diàleg obert per tal d’evitar que es prenguin decisions que no tingui en compte les particularitats i el treball desenvolupat a cadascun dels districtes, com és aquest cas concret que afecta a Torre-Romeu, Can Roqueta i el Poblenou.

Switch to mobile version