Autor Societat
3 Abril 2014 a 17:00

Es presenta el “Saballut”

Imatge cedida pel Consorci de Turisme del Vallès Occidental

Imatge cedida pel Consorci de Turisme del Vallès Occidental

Aquest matí, la mestra artesana Rosa Maria Gotés, acompanyada de representants del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, ha presentat la seva nova creació; el Saballut.

Es tracta d’un pa exclusió amb  ceba caramel·litzada i farina de blat i cigró que commemora els 20 anys dels Castellers de Sabadell i que vol homenatjar la ciutat. Gotés és una fornera artesana amb més de 30 anys d’experiència, que li han servit per poder crear aquest pà d’autor.

Per obtenir el resultat, cal un llarg procés d’elaboració i preparació: “La ceba es caramel·litza i després es deshidrata al forn de llenya per tal de poder-la esmicolar finament i quedi ben cruixent” ha dit Gotés. L’autora ha detallat que el producte s’amassa manualment a l’obrador del Forn Gotés- Tot Teca i que, desprès del primer repòs, s’estira la massa i poc a poc s’introdueix la ceba i la farina de cigró: “Tot aquest procés pot durar entre 4 i 5 hores” ha destacat. Quan el pa és cuit i es talla, es poden veure les diferents capes, que recorden  les capes acolorides dels castells.

Olga Olivé, presidenta del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, ha explicat que “amb aquest panet heu sabut conjugar a la perfecció aquells trets que defineixen el nostre territori i en concret la ciutat de Sabadell. A més, per si encara no estava prou arrelat, l’heu conjugat amb la cultura popular de la ciutat donant-li el nom de Saballut, com la colla castellera sabadellenca que celebra els seus 20 anys de constitució

Per la seva banda, Carles Bosch, regidor de Comerç, ha apuntat que és “un orgull poder presentar avui aquest pa perquè Sabadell necessita d’un producte emblemàtic i de qualitat que pugui atreure el turisme”.

També hi era present el vicepresident dels Saballuts, que ha assegurat que “els castellers estem encantats de ser avui aquí i ens fa molta il·lusió que aquest pa porti el nom de la colla i homenatgi la ciutat. Ens sentim honrats

Switch to mobile version