Autor Societat
16 Abril 2014 a 18:00

Enderrocades dues edificacions il•legals al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac

Ubicades al Mas de la Mata

Enderroc de l'edifici // imatge cedida per la Diputació de Barcelona

Enderroc de l’edifici // imatge cedida per la Diputació de Barcelona

Dos edificis il·legals de la urbanització Mas de la Mata, ubicada al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, han estat enderrocades aquest matí per la Diputació de Barcelona i en col·laboració amb l’Obra Social de la Caixa.

L’enderrocament forma part de les actuacions previstes per retirar les darreres restes de l’antiga urbanització de Mas de la mata i la posterior recuperació. La urbanització es va començar a construir l’any 1969 i no comptava amb cap tipus de permís.

Al llarg dels darrers anys, la Diputació de Barcelona ha anat adquirint les edificacions il·legals de la zona i les ha anat enderrocant. Es tracta d’una urbanització que, tot i ser il·legal, es va agregar al parc en atenció a la seva situació estratègica. Actualment el 75% de les parcel·les ja formen part de la Diputació.

L’enderroc fase a fase

En una primera fase es va retirar les línies elèctriques, telèfon i enllumenat públic, així com aparells de mesura de les instal·lacions de l’edifici, per continuar amb l’extracció del mobiliari i altres elements que podien ser recuperables o susceptibles de ser separats. Una vegada realitzades les tasques, es va procedir a l’enderrocament de les cases.

Un cop completat l’enderroc, s’ha procedit a la restauració de l’indret, que ha consistit en l’estabilització del talussos per evitar processos erosius i la plantació de diverses espècies d’arbres. El conjunt de les actuacions han tingut un cost de 12.255€ que ha aportat la fundació.

Switch to mobile version