Autor Entitats
18 Abril 2014 a 11:00

El RACC dóna consells de conducció per disminuir els accidents

33 morts a Catalunya en el 2014 fins al 10 d’abril

racc

El RACC, amb motiu de l’Operació sortida de Setmana Santa, ha avaluat la sinistralitat viària durant els primers mesos de l’any (de gener a primers d’abril) la qual cosa ha mostrat com durant el mes de març i fins el dia 10 d’abril, hi ha hagut un increment del 29% i del 26% respectivament de la mortalitat a tot l’Estat. En el cas de Catalunya, el percentatge es manté gairebé igual (amb un increment enguany d’un mort per accident de trànsit respecte l’any 2013), ja que han perdut la vida 33 persones, fins el 10 d’abril.

És per això que el RACC dóna consells per evitar accidents i recorda que les distraccions continuen sent un risc no percebut, però que són una de les principals causes dels accidents de trànsit. Així mateix, recomana prendre consciència d’un risc existent. Per exemple, és important conduir descansat, evitar els efectes secundaris de certes substàncies, realitzar torns en trajectes llargs i no conduir emocionalment alterat. També cal tenir en compte que els nens, mascotes i objectes han d’anar al seu lloc corresponent. A més, un bon conductor ha d’avançar-se a les necessitats i tenir a mà qualsevol objecte que pugui necessitar mentre condueix.

Les advertències del RACC també inclouen no utilitzar el telèfon mòbil, ja que, a més, està prohibit per llei, a excepció de si es fa amb un aparell de mans lliures. Especialment perillós és atendre SMS, Whatsapp, al igual que emprar APPS mòbils mentre es condueix, ja que dupliquen la distracció en desviar els ulls i les mans cap al smartphone. Per últim s’ha de manipular el navegador o GPS només abans d’arrencar, ja que també està prohibit manipular el navegador GPS mentre es condueix.

El director de l’SCT demana “màxima precaució

Joan Josep Isern SCT Miquel Esquius

Joan Josep Isern i Miquel Esquius // Imatge cedida pel Servei Català de Trànsit

Joan Josep Isern, director de l’SCT, demana “la màxima precaució en una segona fase de setmana santa amb una previsió de forta mobilitat“. Ahir al matí va comparèixer juntament amb el cap de la Comissaria general de Mobilitat de Mossos d’Esquadra, Miquel Esquius, per presentar el dispositiu especial de trànsit per la segona fase de Setmana santa, que comença demà dijous 17 d’abril a les 15h i acabarà el dilluns de Pasqua 21 d’abril a les 24h.

Isern va destacar ahir que  “amb aquest dispositiu excepcional, l’SCT i Mossos donaran cobertura a l’àmplia mobilitat que hi haurà en un dels períodes festius de l’any que registra més mobilitat i complicacions viàries, sobretot tenint en compte que és una operació especial de trànsit de transició de la mobilitat d’hivern cap a l’estiu i poden haver problemes tant als  corredors viaris costaners com a les vies que permeten accedir a la muntanya

Sobre el dispositiu, Isern va explicar que” hi haurà mobilitzats un total de 1.804 agents dels Mossos d’Esquadra que vetllaran per garantir la seguretat viària i la mobilitat a la xarxa viària catalana, els quals faran 1.251 controls, incidint sobretot en l’alcoholèmia i les drogues, l’ús del casc i del cinturó, la documentació vigent i els transport i la velocitat excessiva o inadequada”.

El director de l’SCT ha informat de que, a data d’ahir dimecres, s’havien registrat dos accidents mortals (ambdós motoristes) i a recordat que “el Departament d’Interior, a través del Servei Català de Trànsit, està adoptant i seguirà adoptant mesures per protegir col·lectius vulnerables com els dels motoristes”.

SCT també esta reforçant els missatges de conscienciació a través del web de Trànsit i el compte de Twitter @transit, així com amb els panells de missatgeria variable de les carreteres i autopistes.

 

 

Switch to mobile version