Autor Societat
17 Abril 2014 a 17:15

El Museu d’Art ha rebut un ventall que va pertànyer a la reina Isabel II

Imatge cedida per l'Ajuntament de Sabadell

Imatge cedida per l’Ajuntament de Sabadell

El Museu d’Art de Sabadell  ha rebut un ventall que data del 1860 i que va pertànyer a la reina Isabel II. L’acte de presentació del llibre Cristalls de Bohèmia de Zeneida Sardà i que es va portar a terme als salons de la casa fàbrica Turull de fa uns dies quan Vicenç Grenzner i Fonoll va oferir la donació al Museu, tot i que aquest feia 154 anys que estava en mans de la seva família.

Durant la visita que la reina Isabel II va fer a la ciutat de Sabadell el 1860, va allotjar-se a Sabadell l’any 1860 a la casa fàbrica Turull convidada pel seu propietari Pere Turull Sallent. Un cop acabat un dinar, la reina va veure com la amfitriona estava acalorada, oferint-li el seu ventall.

Es tracta d’un ventall de blonda rosada amb motius florals i que ha anat passant de mares a filles durant quatre generacions.

Switch to mobile version