Autor Societat
2 Abril 2014 a 18:00

El conseller Espadaler ressalta la proximitat dels Mossos d’Esquadra en el Dia de les Esquadres

El Cap de la Regió Metropolitana Nord, Joan Figuera, demana responsabilitat als mitjans

Foto: Xavier Boix

Foto: Xavier Boix

Aquest migdia s’ha celebrat el Dia de les Esquadres de la Regió Metropolitana Nord al Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès amb la presència del Conseller d’Interior, Ramon Espadaler. En la seva intervenció, el conseller ha volgut posar de relleu el paper de proximitat que han de jugar el Mossos d’Esquadra, tant pel que fa a la ciutadania en general com pel treball amb les policies locals, més de 74 en el cas de la regió on es celebrava avui aquest acte. En el seu discurs ha fet esment al fet que el cos de policia de la Generalitat s’hagi implantat ja a tots els nivells i que sigui una policia integral i “no només perquè ho marqui la llei”, ha dit. “Aquest fet suposa saber entendre l’entorn perquè les accions que es facin siguin per garantir la llibertat, com la de garantir la protesta o el dret a treballar”, referint-se als nombrosos conflictes laborals que es produeixen a les comarques metropolitanes.

Foto: Xavier Boix

Foto: Xavier Boix

El conseller ha anunciat que ahir es va posar en marxa l’Oficina d’Atenció a les persones desaparegudes, fet que suposa un 2,5% dels casos denunciats l’any passat, “que malgrat no ser un tema dels més importants, cadascun dels casos comporten una família darrere”. Per finalitzar ha fer esment a que els criteris que guien l’acció del govern en aquests temps de crisi venen determinats per la priorització de “la seguretat dels agents que van a peu pel carrer i la millora de les condicions laborals” i ha confirmat que en breu es començaran a distribuir els més de 800 nous vehicles pel parc mòbil arreu del país i ha recordat l’esforç que es fa per proveir de 13.500 armilles lleugeres al mossos i mosses.

El cap de la Regió Metropolitana Nord, Joan Figuera, ha intervingut també en l’acte. No ha estat però una intervenció protocol·lària ans al contrari ha volgut posar-se al costat dels seus companys davant els mitjans de comunicació i els dirigents polítics. Dels primers ha dit que es ressalten més aquelles accions que es donen en moments de conflicte social que no pas totes les accions que es fan les 24 hores del dia els 365 dies de l’any per les que normalment reben felicitacions de la ciutadania. Dels segons ha lamentat que “la pèrdua de credibilitat perquè la política no pot resoldre algunes situacions pot comportar que la policia perdi la seva legitimitat i, per tant, la manca de confiança ciutadana”. Ha demanat treballar sense pressió externa en un moment on, ha dit, “hi ha una campanya orquestrada contra el cos dels Mossos d’Esquadra, quan nosaltres confiem en la ciutadania i qui la representa, hem aconseguit disminuir la delinqüència i augmentar la augmentar la resolució policial”. En la Regió Metropolitana Nord hi ha més de 3.000 Mossos d’Esquadra que “han de ser tractats amb respecte perquè sense respecte no hi ha llibertat, sense llibertat, no hi ha igualtat i sense igualtat no hi ha justícia”.

Foto: Xavier Boix

Foto: Xavier Boix

Abans que intervingués en Joan Figuera ho han fet l’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, que ha agraït la feina que cada dia fan els cossos de seguretat, no només els Mossos d’Esquadra, sinó també la policia local i també els bombers, protecció civil, voluntaris, etc. Ha dit sentir-se orgullosa que en el cos dels Mossos d’Esquadra cada dia les dones hi tinguin un paper més rellevant fent esment del vídeo que al principi de l’acte s’ha passat als i les assistents en el que es veien unes imatges del dia a dia de 4 agents de 4 llocs diferents del territori en el seu àmbit familiar. També ha intervingut el cap de la comissaria de Sant Cugat, Jordi Hosta.

En l’acte s’ha fet lliurament de diplomes d’agraïment a policies de la Generalitat i també a persones i entitats per fets específics de rellevància entre els que havia, el cap de la Policia Local de Sant Cugat, Josep Maria Escarré, el regidor de seguretat ciutadana de Cerdanyola, Félix Sánchez, l’agent de la policia local de Montcada i Reixac, Oscar Vivas, el Director del Teatre Auditori, Pep Tugues i el cap de la policia local de Sant Quirze del Vallès, Juan A. González.

 

Xavier Boix

Switch to mobile version