Autor Política
8 Abril 2014 a 18:00

Creix el nombre de persones que assisteixen a l’Ofideute Sabadell

400 entrevistes presencials més durant el 2013

Marta Farrés durant la roda de premsa // Imatge del web de l'Ajuntament de Sabadell

Marta Farrés durant la roda de premsa // Imatge del web de l’Ajuntament de Sabadell

L’Ofideute Sabadell va tractar durant l’any passat 593 expedients de famílies en risc de desnonament durant l’any 2013 d’un total de 1.220 entrevistes presencials. Aquestes dades superen en 400 la dada registrada durant l’any anterior, el que demostra la greu situació socioeconòmica que envolta la societat sabadellenca.

En una roda de premsa efectuada aquest matí, Marta Farrés, tinenta d’alcalde i regidora de Serveis Socials i Habitatge, ha explicat que “fem una valoració positiva del servei. Creiem que estem donant resposta a una de les problemàtiques més actuals com és la relacionada amb l’habitatge. Considerem que des de l’Ajuntament hem de fer aquest esforç per acompanyar les famílies”. En aquest sentit, Farrés ha explicat que, a més de l’Ofideute, l’Ajuntament treballa i impulsa diferents mecanismes amb l’objectiu d’evitar el risc de pèrdua de l’habitatge: “En aquest sentit, l’Ofideute no és l’únic que impulsem però sí un dels puntals de la nostra acció i per això vull agrair el treball dels professionals del servei i l’esforç que fan per adaptar-se a les noves realitats, canvis normatius, etc

Les dades mostren que el 68% de les famílies ateses tenen uns ingressos inferiors als 1.000€ mensuals, mentre que el 36,88% tenen uns ingressos més baixos de 500€. En aquest sentit, cal destacar que els casos que arriben amb quotes impagades han pujat en un 3% (del 38% al 41%). Mentre que el nombre de casos que arriben amb el procés iniciat s’han reduït un 7% (del 25% al 18,27%) i augmenta el nombre de casos d’usuaris que arriben sense deutes, del 18,5% al 25,17%.

Switch to mobile version