Autor Societat
26 Abril 2014 a 11:00

Comença la primera edició de les Jornades Gastronòmiques de Xai de Collserola

Acaba diumenge 4 de maig

jornades gastronòmiques xai collserola

El col·lectiu de cuiners Cuina Vallès, compost per 13 restaurants, celebren la primera edició de les Jornades Gastronòmiques de Xai de Collserola des d’avui i fins diumenge 4 de maig. L’impulsen el propi col·lectiu de cuiners i cuineres, el Consorci de Turisme del Vallès Occidental i el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola.

La intenció d’aquestes jornades es recuperar els productes agroalimentaris de la zona, potenciar el producte de proximitat i recuperar varietats tradicionals. Cuina Vallès ha arribat a un acord de col·laboració amb l’empresa DePastura per tal de poder oferir a les cartes del restaurants del col·lectiu aquest producte recuperat del nostre territori i oferir als seus clients un producte local i de qualitat.

Aquests Xais pasturen al Parc Natural i gaudeixen d’un clima mediterrani. L’exposició a aquestes condicions, ha contribuït a la generació d’un producte gastronòmic amb un alt nivell de qualitat i  amb una carn melosa, de gust i aroma suaus.

Projecte de recuperació dels productes del Parc de Collserola

L’objectiu del Pla Agropecuari del Parc Natural de la Serra de Collserola és implantar polítiques per promoure la recuperació dels usos i aprofitaments agrícoles i ramaders per així continuar desenvolupant-se de manera ordenada i compatible amb la protecció de l’espai natural.

La marca de garantia Producte de Collserola és un distintiu de productes agroalimentaris de qualitat, garantia, proximitat, identitat i de temporada que es produeixen en l’àmbit territorial del Parc Natural de la Serra de Collserola. A més, compta amb un reglament d’ús general i amb uns reglaments específics per a cadascun dels productes que la conformaran.

Cuina Vallès promou la gastronomia vallesana i els productes autòctons

Cuina Vallès es compon per 13 restaurants distribuïts per 10 municipis de la comarca. Des del col·lectiu es treballa per promocionar la gastronomia vallesana i per tornar als plats productes autòctons de la terra.

Els restaurants que en formen part actualment són: Can Feu, de Sabadell; Can Vinyers, de Matadepera; Capritx, de Terrassa; El cel de les oques, de Terrassa; 9 de la Borriana, de Sabadell; Garbí, de Castellar del Vallès; La terrassa del museu, de Terrassa; Rístol, de Viladecavalls; Lossum, de Sant Quirze del Vallès; Can Piqué, de Montcada i Reixac; Tast & Gust, de Cerdanyola del Vallès; el Cingle, de Vacarisses i Ca l’Esteve de Castellbisbal.

Switch to mobile version