Autor Societat
29 Abril 2014 a 17:00

CC.OO. i UGT demanen una mobilització massiva per un 1 de maig “bastant especial”

Critiquen la precarització de les condicions de treball a una assemblea conjunta a Sabadell

J.Sancristòfol, J.M. Àlvarez, A.García, E. González a Sabadell

J.Sancristòfol, J.M. Àlvarez, A.García, E. González a Sabadell // Foto: Pablo Tallón

La campanya propagandística” engegada pels governs per dir que la crisi ha acabat. La precarització dels llocs de feina. Els prop de 6 milions d’aturats. La retallada de drets i serveis socials. Per CC.OO. i UGT de Catalunya tots aquests són motius més que suficients per demanar una mobilització massiva de cara un 1 de maig que han qualificat de “bastant especial”.

“Hi ha una majoria de ciutadans i treballadors que ens hem de plantar, i l’1 de maig és una bona oportunitat per envair els carrers i situar de forma activa que existeixen alternatives”, ha afirmat el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Àlvarez, abans de l’assemblea conjunta que els dos sindicats han celebrat aquest dimarts a Sabadell.

Segons Àlvarez, al sindicalisme català existeix la reivindicació “irrenunciable” de tombar totes les reformes laborals posades en marxa durant la crisi, tant “les dues de Zapatero como les 89 que ha aprovat el PP des de que va arribar a la Moncloa”.

“A aquest país hi ha una mania per comptar aquells qui es queden a casa. Demano a la gent que no es deixi comptar per alguns que volen comptabilitzar-los entre els seus, i la millor forma per fer-ho és que es deixin veure als carrers l’1 de maig”, ha animat.

Malgrat tot, ha reconegut que els sindicats “segur” que s’han equivocat “a unes quantes coses” durant els últims anys, però ha advertit a la ciutadania que la solució a la precarietat i als prop de 6 milions d’aturats no passa per accions individuals, sinó col·lectives.

En aquesta línia, la secretària de la Dona i La Cohesió Social de CC.OO. de Catalunya, Alba García, ha demanat combatre als carrers els “atacs a la negociació col·lectiva” i l’intent per debilitar els sindicats per part d’alguns sectors econòmics i polítics, així com les retallades de drets socials i de serveis.

A la vegada, tant ella com Àlvarez han lamentat que molts mitjans de comunicació, especialment els públics, no estiguin donant prou difusió ni obrint suficients espais de debat com per informar la ciutadania de cara l’1 de maig.

“Sous miserables”

Per Àlvarez, les xifres d’atur publicades aquest dimarts demostren que “en el millor dels casos”  els mercats laborals català i espanyol es troben en una situació d’estancament, i ha alertat que la feina que s’està creant ve donada de la mà de “sous miserables” d’entre 400 i 800 euros amb els que és impossible arribar a final de mes.

“No volem treballar per seguir sent pobres, i aquesta és la opció que s’està vivint a casa nostra”, ha proclamat.

Recolzant la seva tesi, García ha afegit que s’està “igualant la precarietat entre homes i dones”, al mateix temps que creix el nombre d’aturats de llarga durada que no tenen cap tipus de cobertura.  En aquest sentit, ha advertit que la baixada de la taxa d’activitat ve provocada perquè molta gent “ha desistit” de la recerca de feina.

“No és veritat que hi hagi contractes de més qualitat, que hi hagi més estabilitat i que hi hagi un poder adquisitiu mínim per poder dur a terme una vida quotidiana bàsica”, ha continuat.

“Govern neofranquista”

El secretari general de CC.OO. al Vallès Occidental, Enrique González, ha sostingut que de tots els motius que hi ha per sortir al carrer aquest dijous, el més important és “frenar la sagnia de reformes portades a terme pel govern neofranquista del PP”, com ara la llei de l’avortament i la de seguretat ciutadana.

“S’ha de plantejar alternatives perquè si no, a aquesta comarca que és industrial, estarem condemnats a gestionar la pobresa i l’exclusió social”, ha proclamat.

El seu homòleg a la UGT, Josep Sancristòfol, ha recordat que a la demarcació existeixen moltes empreses que es troben davant una “situació angoixant i amb risc de deslocalització”, com ara Alstom, Panrico, Delphi, per les quals ha demanat solucions.

“La primera comarca on es nota quan ve i quan es surt d’una crisi, sigui de la magnitud que sigui, és el Vallès Occidental, i ara mateix no hi ha cap símptoma de sortida”, ha sentenciat.

Pablo Tallón

Switch to mobile version