Autor Política
30 Abril 2014 a 17:00

Carles Rossinyol ha explicat la greu situació que està patint el món local

Critica l’aprovació de la LRSAL

 

Carles Rossinyol a la trobada a Madrid

Carles Rossinyol a la trobada a Madrid // Imatge cedida per Convergència i Unió

El diputat d’Hisenda, Recursos Interns i Noves Tecnologies de la Diputació de Barcelona i cap de llista del grup municipal CiU a Sabadell, Carles Rossinyol, ha defensat a Madrid la seriosa situació que afecta al món local amb l’aprovació de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, que va entrar en vigor el passat mes de desembre

Durant la conferència organitzada per la Fundación Democracia y Gobierno Local, entitat de la qual Rossinyol n’és el vicepresident, el diputat ha comentat que ‘’la reforma local era necessària però s’ha fet en un context econòmic molt complicat, de forma precipitada i sense l’ampli consens necessari a l’hora d’elaborar aquest tipus de normes’’.

Rossinyol ha afirmat que aquesta norma ‘’posa els governs locals en una situació molt complicada ja que es tracta d’una norma que qüestiona els principis d’autonomia local i subsidiarietat consagrats a tot Europa. Un fet inacceptable, ja que les mesures previstes en aquesta llei no serviran per clarificar i simplificar les competències municipals, racionalitzar l’estructura organitzativa de l’administració local o garantir un control financer i pressupostari més rigorós’’.

Després de la intervenció del diputat, el president de la Diputació de Zamora, Fernando Martínez-Maíllo, ha parlat sobre els reptes del municipalisme amb la nova reforma local. El ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha presentat aquest acte que ha estat moderat pel periodista Javier Hernández.

Switch to mobile version