Autor Economia
25 Abril 2014 a 16:00

CaixaBank ha obtingut un benefici net de 152M€ durant el primer trimestre

Un 54,6% menys que al 2013

Isidre Fainé ahir en la presentació dels resultats // Imatge cedida per CaixaBank

Isidre Fainé ahir en la presentació dels resultats // Imatge cedida per CaixaBank

CaixaBanc ha obtingut un benefici net atribuït de 152M€ durant els primeres tres mesos del 2014, un 54,6% menys respecte de l’aconseguit durant el mateix període de 2013, quan va assolir 334M€ de benefici.

El primer trimestre de l’any s’ha vist condicionat per la elevada generació d’ingressos recurrents, la reducció de les despeses d’explotació i els sanejaments a causa d’una prudència elevada, amb la conseqüent cobertura de riscos. Isidre Fainé, president de l’entitat, juntament amb Joan Maria Nin, conseller delegat, ha explicat que “l’entitat està preparada per culminar el seu Pla estratègic 2011-2014, millorar la rendibilitat i l’eficiència i mantenir el lideratge en el mercat espanyol”.

L’Entitat ha concedit 80.990M€ en crèdits durant el darrer any

CaixaBank ha concedit un total de 80.990M€ en crèdits, amb més d’1,45 milions de noves operacions efectuades pel Grup. Durant els darrers mesos s’han concedit noves línies de finançament superiors als 8.500M€ a empreses i PIMES, amb l’escpecialització de 2.600 gestors. Tot i les bones xifres, el crèdit a particulars ha continuat baixant en el darrer any, amb una caiguda de l’1,6%, marcat per la caiguda de l’endeutament de les empreses.

L’Obra Social de “La Caixa” ha mantingut el seu pressupost, destinant 500M€  a accions socials i mantenint-la com a primera fundació privada de l’Estat espanyol, i una de les més importants del món.

Switch to mobile version