Autor Societat
26 Març 2014 a 17:30

Visita de la presidenta de l’Institut Català de la Dona al Servei d’Informació i Atenció a les Dones

Imatge cedida per l'Ajuntament de Barberà

Imatge cedida per l’Ajuntament de Barberà

Barberà del Vallès

La presidenta de l’Institut Català de la Dona, Montse Gatell Pérez va visitar Barberà per conèixer de primera mà el Servei d’Informació i Atenció a les Dones  de la ciutat. Acompanyada per l’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Ana del Frago, i de la regidora del programa d’igualtat, Elvira Maza, la presidenta va poder observar els diferents serveis i assessoraments que s’ofereixen a través del municipi a les dones.

Durant l’any 2013 es va atendre un total de 127 usuàries noves i es van realitzar 1.874 atencions, 1539 presencials, mentre que 335 van ser a través de telèfon o correu electrònic.

L’Atenció Psicològica ha estat el servei més utilitzat i demandat amb un total de 779 atencions, mentre que el Servei Jurídic ha tingut 85 atencions. El servei d’Atenció a la Diversitat sexual ha ofert un total d’onze entrevistes.

Entre els motius que més han portat a les dones a utilitzar aquest servei, un 58% sol·licitava informació referent a la voluntat de separar-se, un 43% de les dones demanaven ajuda psicològica, i un 53% de les ateses estaven en situació de violència masclista.

Switch to mobile version