Autor Ensenyament
17 Març 2014 a 18:00

Una escola de Cerdanyola i una de Sant Quirze reben el distintiu d’Escola Verda

El Vallès Occidental és la segona comarca amb més escoles acreditades

Santi Vila durant l'acte de lliurament

Santi Vila durant l’acte de lliurament // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

El passat dissabte es va dur a terme l’entrega dels nous distintius d’Escola Verda a aquells centres catalans que aposten per la sostenibilitat i estalvi energètic. Un total de 10 escoles del Vallès Occidental van rebre l’acreditació. Això fa que la comarca vallesana sigui la segona amb més escoles que tenen aquest distintiu.

Els centres acreditats han estat: Escola La Sardana de Badia del Vallès, FEDAC Cerdanyola de Cerdanyola del Vallès, FEDAC Montcada de Montcada i Reixac, Escola Palau de Palau-Solità Plegamans, FEDAC Ripollet de Ripollet, Escola Pilarín Bayés de Sant Quirze del Vallès, El Cingle de Terrassa, Delta de Terrassa, Mare de Déu del Carme de Terrassa i Santa Teresa de Jesús de Terrassa.

distintiu escola verdaMés de 600 escoles de Catalunya tenen actualment l’acreditació, 52 de les quals estan situades al Vallès Occidental. De les 42 noves incorporacions catalanes al projecte, 10 són centres de la comarca.

L’acte de lliurament es va fer al Teatre Nacional de Catalunya amb la participació d’un miler de persones de la comunitat educativa, entre professorat, alumnat i pares i mares. Ha estat també l’ocasió pe celebrar el 15è aniversari del programa Escoles Verdes. Ha comptat amb la participació del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila.

El projecte va néixer el curs 1989-99 de la mà del Govern de la Generalitat per avançar i innovar en les accions educatives per abordar els valors de la sostenibilitat. Llavors, 12 escoles van engegar el programa i ara ja en formen part 623.

El distintiu té validesa durant tres anys i per renovar-lo cal presentar el Programa d’Acció amb les actuacions valorades i el nou Programa d’Acció pels següents tres cursos.

Switch to mobile version