Autor Política
3 Març 2014 a 15:30

Presentació de la moció a favor de la Consulta a l’Ajuntament de Sabadell

Impulsada per Independència-ANC

Logo Sabadell per la IndependènciaDemà, dimarts 4 de març, els representants dels grups municipals PSC, CiU, EpS, ICV i EUiA presentaran una moció relativa a la Consulta per poder decidir el futur polític de Catalunya. La moció ha estat impulsada per Independència-ANC i  ha generat consens municipal.

A la moció es constata que el desig d’autogovern ha estat expressat decididament a les manifestacions dels anys 2010, 2012 i 2013, i que l’Estat Espanyol ha mostrat una actitud contrària a la voluntat del poble català amb mesures com la Sentència del Tribunal Constitucional contra l’Estatut. A més, afirmen que s’ha demostrat que la població sabadellenca vol ser consultada en relació amb el futur polític de Catalunya posant com a exemple el Pacte Local de 127 entitats pel dret a decidir.

Entre els punts que es volen aprovar, es troben constatar la majoria parlamentària a favor de consultar al poble de Catalunya, la necessitat de diàleg entre el Govern d’Espanya i el de Catalunya, que l’Ajuntament de Sabadell doni suport a la Consulta i facilitat infraestructures i mitjans que calguin per dur-la a terme i demanar als mitjans de comunicació un exercici neutral en relació a aquest tema. També es demanarà respectar els acords presos pel Parlament de Catalunya i fer arribar els acords anteriors al Parlament de Catalunya i al Congrés de Diputats a les entitats de Sabadell, entitats municipalistes (FMC i AMV), a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i a l’Assemblea Nacional Catalana.

Switch to mobile version