Autor Política
19 Març 2014 a 14:30

Premiat el web de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès

Guardó a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local

Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès

Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha rebut un guardó a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local. L’alcaldessa, Montserrat Mundi, va recollir ahir aquest reconeixement en el marc d’un acte al Palau de Pedralbes, presidit per la vicepresidenta del Govern de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega i el rector de la UAB, Ferran Sancho.

El segell, que rep el nom d’Infoparticip@ forma part d’un projecte del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona. L’anàlisi l’ha realitzat a nivell de tot Catalunya i s’ha concretat en la revisió de fins a 41 indicadors fixats per l’equip d’investigació que valoren la informació que ofereixen els webs dels ajuntaments catalans.

D’aquesta manera, per assolir aquest segell, els municipis d’entre 10.000 i 50.000 habitants havien de complir el 90% dels indicadors fixats per l’equip certificador. En el cas del web www.santquirzevalles.cat, aquest en compleix el 92.68%. Els indicadors valoren que els webs corporatius dels ajuntaments incloguin informació sobre els representants polítics, la gestió dels recursos col·lectius, com s’informa de les seves actuacions i quins instruments s’ofereixen perquè les ciutadanes i els ciutadans puguin avaluar-los.

Segons que ha manifestat l’alcaldessa, Montserrat Mundi, “aquest guardó ens anima a continuar endavant amb aquesta eina comunicativa, que és el web municipal i que esdevé clau per comunicar-nos amb la ciutadania i perquè aquesta pugui trobar l’administració al seu abast. El web ha esdevingut una plataforma de referència al municipi i això ens congratula especialment, doncs des de l’Ajuntament treballem a favor de la transparència, i el premi d’avui ens indica la línia que hem de continuar”.

L’equip investigador realitzarà una nova avaluació a finals d’octubre de 2014, data en la qual l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès treballarà per complir el 100%.

Switch to mobile version